Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι 5 κυπριακές παραλίες που έχει «αγαπήσει» περισσότερο το Instagram!

Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2021

Αν και δεν ξέρουμε πλήρως τι μας… επιφυλάσσει (και) το φετινό καλοκαίρι, το γεγονός ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά σε αυτό, επιτρέπει στο μυαλό μας να σκέφτεται ανέμελες στιγμές κάτω από τον λαμπερό ήλιο σε κάποια από τις υπέροχες παραλίες της χώρας μας…

Εδώ -ανάμεσα στις πολλές ομολογουμένως επιλογές που έχουμε- φτιάξαμε μια λίστα με τις 5 πιο ινσταγκραμικές παραλίες στην Κύπρο.

Στη λίστα μάλιστα τη συγκεκριμένη σίγουρα βρίσκονται κάποιες που περιμέναμε ή και όχι! Η αλήθεια είναι ότι οι κυπριακές παραλίες που λατρεύει ο φακός είναι πολύ περισσότερες, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, αν σκεφτούμε ότι η χώρα μας διαθέτει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς! 

Οι παραλίες που έχει αγαπήσει το περισσότερο Instagram στην Κύπρο είναι πιο κάτω: 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mypixels. (@__mypixels)

 

Πέτρα του Ρωμιού 
Και ποιος δεν ξέρει την μυθική γενέτειρα της Αφροδίτης; Η Κύπρος μπορεί να καμαρώνει για την ξακουστή παραλία από την οποία αναδύθηκε η θεά του Έρωτα. Μία παραλία που φιγουράρει σε όποιο τουριστικό οδηγό αναφέρεται στην Κύπρο. Είναι ένα από αυτά τα αξιοθέατα που φιγουράρουν σε λίστες του τύπου: «Τι να δείτε επισκεπτόμενοι την Κύπρο». Και όχι άδικα! Είναι τέτοια η φυσική ομορφιά της, ομορφιά που συνδυάζει το σκληρό, άγριο τοπίο με την υπέροχη γαλάζια θάλασσα, που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Όσοι την έχουν επισκεφτεί, το πιθανότερο είναι ότι έφυγαν εντυπωσιασμένοι, οι υπόλοιποι….. Για τους υπόλοιπους λοιπόν και όχι μόνο, ιδού η υπέροχη παραλία της «Πέτρας του Ρωμιού». Η τοποθεσία της Πέτρας του Ρωμιού δεν είναι πολύ μακριά από την πόλη της Πάφου και σίγουρα είναι λόγος ακόμα και για να επισκεφθείς την πόλη. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mypixels. (@__mypixels)

 

Παραλία Ζαπάλο 
Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές και συνάμα απρόσιτες παραλίες της Λεμεσού. Για πολλούς είναι γνωστή και ως όρμος της Τρυπητής ή παραλία Απόλλων. Απόκρημνοι και άγριοι βράχοι, τιρκουάζ νερά, σχεδόν παρθένα φύση, και ένα μαγευτικό τοπίο που δεν θυμίζει σε τίποτα κυπριακό σκηνικό... φιγουράρει ωστόσο ανάμεσα στις πιο μαγευτικές εικόνες του νησιού μας. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VisitCyprus (@visitcyprus.cy)

 

Παραλία Κόννος
Η παραλία του Κόννου βρίσκεται ανάμεσα στο Κάβο Γκρέκο και στον Πρωταρά. Είναι μία από τις γραφικές και πολυφωτογραφημένες παραλίες του νησιού. Ένας γραφικός κόλπος με χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο ντόπιους και ξένους που θέλουν να απολαύσουν το απόλυτο κυπριακό καλοκαίρι. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DronyGator (@dronygator)

Πρωταράς 
Ο πρωταράςέχει υπέροχες παραλίες, για όλα τα γούστα, οι οποίες κάθε καλοκαίρι "κατακλύζουν" το Instagram. Οποιαδήποτε κι αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις ήλιο, χρυσή αμμουδιά και ατέλειωτο κολύμπι σε γαλαζοπράσινα νερά! Εσύ απλά ετοιμάσου για βουτιές! 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lyn (9799yek) (@peyiavision)

 

Blue Lagoon - Ακάμας
Εντός της προστατευόμενης περιοχής του Ακάμα, η παραλία Blue Lagoon τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε ντόπιους και τουρίστες, οι οποίοι την προσεγγίζουν με πλοιαράκια της γραμμής για να απολαύσουν το εκπληκτικό φυσικό τοπίο, και να κάνουν βουτιά σε μία από τις πιο κρυστάλλινες θάλασσες του τόπου.

Κεντρική εικόνα: @stavros.katsiaris

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close