Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2021
H Ομάδα Εν Δράσει παρουσιάζει τη σόλο περφόρμανς της Εύης Δημητρίου WHO CARES, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό (22 και 23 Μαΐου) και στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Λευκωσία (26 Μαΐου).
Η παράσταση διερευνά τις αντιφάσεις που προκύπτουν ανάμεσα στο τι θεωρούμε καλό για τον εαυτό μας και αυτό που η κοινωνία μας επιβάλλει.
Μέσα από το πρίσμα της προσωπικής μας ταυτότητας, του φύλου και της διαδικασίας ενηλικίωσής μας, η παράσταση εξετάζει το πώς εξωτερικές πιέσεις όπως τα κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα αλλά και οι πολιτικές, επηρεάζουν την προσωπική μας αντίληψη και δράση. Η παράσταση συνδυάζει κίνηση με λόγο και μάς συμπαρασύρει σε ένα σωματικό και συναισθηματικό ταξίδι που απευθύνεται στο παρόν μας.
«Παρατηρούμε πλέον όλο και πιο συχνά τις επιβολές που γίνονται στο σώμα είτε με άμεσο τρόπο - για παράδειγμα μέσα από τη σεξουαλική παρενοχλήση- είτε με έμμεσο, δηλαδή με όχημα τα κοινωνικά ταμπού και τις κοινωνικές προσδοκίες. Βιώνουμε επίσης, την τελευταία περίοδο, πολιτικές αποφάσεις που αφορούν επιβολές στο σώμα μας. Με έναυσμα, λοιπόν, την δική μου προσωπική ματιά επάνω στις αντιθέσεις μεταξύ του τι νιώθω και τι προσδοκείται από εμένα, καθώς και μέσα από το ερώτημα για το πώς το προσωπικό μπορεί να γίνει συλλογικό, άρχισε η καλλιτεχνική έρευνα για την παράσταση με τον δραματουργό Guy Cools», σημειώνει η χορογράφος.
Διάρκεια Παράστασης: 40'
Συντελεστές:
Xoρογραφία & Περφόρμανς: Εύη Δημητρίου
Δραματουργία: Guy Cools
Σχεδιασμός Φωτισμού: Aleksandar Jotovic
Καλλιτεχνικός Συνεργάτης / Φωτογραφία: Mιχάλης Παπαμιχαήλ
Εκπαίδευση Φωνής: Cathryn Robson
Γραφικά: Δέσποινα Καννάουρου
Τeaser: Άντης Ιακώβου
Παραγωγή: Ομάδα Εν Δράσει
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών.
Εισιτήρια: €10 / €8
Θέατρο Ριάλτο: https://rialto.interticket.com/program/who-cares-2415/4510
Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο: http://www.tickethour.com.cy

Facebook: @eviedemetrioudanceartist
Instagram: evie.demetriou
Μέγας Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Στηρίζουν: Στέγη Χορού Λεμεσού, Θέατρο Ριάλτο, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο
Εύη Δημητρίου (σύντομο βιογραφικό)
Η Εύη Δημητρίου είναι χορογράφος, χορεύτρια και συνιδρύτρια με την Έμιλυ Παπαλοίζου της ομάδας χορού Εν δράσει. Σπούδασε χορό στο Λονδίνο (Τrinity Laban) και στην Νέα Υόρκη (Limon Institute).
Η χορογραφική δουλειά της έχει ως εναρκτήρια βάση την ανάγκη της να βρει νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Μέσα από ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός- παράσταση- περφόρμερ- θεατής», επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό, εκεί όπου πιστεύει πως μπορούν να συντελεστούν οι πιο βαθιές αλλά και προσωπικές μετατοπίσεις, τόσο για τους ίδιους τους θεατές αλλά και για τους ίδιους τους περφόρμερ.
Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Κύπρο και έχουν προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Κροατία, Λετονία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Κένυα, Ελλάδα, Ισλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Ισπανία. Η ομάδα Εν δράσει στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Aθλητισμού και Νεολαίας, και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.
www.eviedemetriou.com

-
Θέατρο Ριάλτο
22 Μαΐου - 23 Μαΐου 2021
-
Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο
26 Μαΐου 2021
Σχετικά
Το διάσημο τσίρκο ακυρώνει όλες τις παραστάσεις της εβδομάδας
Η ανακοίνωση των διοργανωτών
Under the Stars: Μια μαγική φιλανθρωπική βραδιά κάτω από τ’ αστέρια στη Λευκωσία
Πάμε να μοιραστούμε μια αξέχαστη εμπειρία!
Το φετινό Διεθνές Ράλι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου θα βραβεύσει τα καλύτερα αυτοκίνητα
Το Ράλι θα είναι διήμερο και θα καλύψει μια διαδρομή περίπου 230 χιλιομέτρων με 10 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας.
Hello Summer στη Λευκωσία: Το πιο δημιουργικό Handmade Market επιστρέφει!
Με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους τοπικούς δημιουργούς από όλους τους κλάδους, Bakers με γλυκά & pastries, εργαστήρια κ.ά.
Την Πρωτομαγιά πάμε για παραδοσιακό πρόγευμα, σε μία γιορτή στο χωριό
Μία γιορτή παράδοσης, χαράς και ανοιξιάτικου κεφιού
To Street Food Party στο Γεφύρι, επιστρέφει
Η καθιερωμένη γιορτή επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά
Weekend Agenda: 30 όμορφα πράγματα που αξίζει να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, θέατρο, μουσική, φαγητό, stand-up και οικογενειακές δράσεις γεμίζουν το τριήμερο με επιλογές για κάθε γούστο
Στηρίζουμε μαζί το Δικαίωμα Ελπίδας μέσα από ένα ξεχωριστό κοκτέιλ γκαλά
Φιλανθρωπική βραδιά αγάπης και στήριξης για νέους με αναπηρίες
Το Πάρκο Ακρόπολης θα γεμίσει κάκτους και παχύφυτα
Έρχεται η 17η Ετήσια Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων
Μαγιάτικο Πανηγύρι στην Άλασσα, με όμορφες εκπλήξεις
Μια όμορφη ανοιξιάτικη γιορτή, για μικρούς και μεγάλους
Πεζοπορούμε με τους Cyprus from Air δίπλα στη θάλασσα, σε μίαν από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού
Μία ξεχωριστή διαδρομή σε ένα από τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία του νησιού, στο Κάβο Γκρέκο
Θα βολτάρουμε και φέτος στα δρομάκια και τις αυλές της Λάνιας
Οι Γυναίκες της Λάνιας θα χαρούν να σας φιλοξενήσουν και πάλι στα γραφικά δρομάκια και στις ανοιχτές αυλές του χωριού