Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2021
Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τη βιομηχανία η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σύνολο της οικονομίας.
Αναμένουν ότι σιγά-σιγά θα μπορέσει να πορευθεί στην καλοκαιρινή τουριστική σεζόν ο τομέας ευελπιστώντας ότι «μαζί με τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας θα υπάρχει ουσιαστική τουριστική κίνηση».
Εκ πρώτης το μέλημα είναι η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, όπου αυτή θα αποτελέσει το διαβατήριο για μια καλή ή τουλάχιστο υποφερτή τουριστική σεζόν για το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου.
Ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε ότι με το άνοιγμα των ξενοδοχείων για τους Κύπριους θα επιταχυνθεί το άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες θα είναι έτοιμες να δεχτούν μαζικό τουρισμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, περί τα τέλη Ιουνίου.
Επιτρέπεται η διαμονή σε ξενοδοχεία από 10 Μάϊου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass
Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού ή της διενέργειας τεστ κάθε 72 ώρες προκαλεί μια πρόσθετη αίσθηση ασφάλειας είτε στους τουρίστες είτε στους Κύπριους που θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία κατά την τουριστική σεζόν.
Σημείωσε ότι τον ξενίζουν κάποια πράγματα που έχουν ακουστεί για την αντίθεση μερίδας πληθυσμού να διενεργεί αυτές τις ενέργειες με πρόφαση τα ατομικά δικαιώματα, ωστόσο πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ατομικές ευθύνες έναντι του συνόλου και σίγουρα δεν πρέπει να κυκλοφορούμε σαν να είμαστε ωρολογιακή βόμβα για το σύνολο του πληθυσμού.
Ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι η επιδημιολογική μας εικόνα είναι το Α και το Ω για το αν θα καταφέρουμε να έχουμε ουσιαστική τουριστική κίνηση ενώ το να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με τα περσινά θα είναι καταστροφικό για πολλούς τομείς της οικονομίας.
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες