Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2021
Η αναμονή τελείωσε. Το στούντιο της Marvel αποκάλυψε σήμερα μερικά πρώτα πλάνα από την επερχόμενη ταινία του MCU, «The Eternals», σε σκηνοθεσία της Κλόι Ζάο («Nomadland»).
Στο φιλμ πρωταγωνιστεί μια νέα ομάδα υπερηρώων στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel: πρόκειται για αρχαίους εξωγήινους που εδώ και χιλιάδες χρόνια ζουν μυστικά στη Γη. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, «μετά τα γεγονότα του “Εκδικητές: Η τελευταία πράξη”, μια αναπάντεχη τραγωδία τους οδηγεί να βγουν από τις σκιές και να ενωθούν ώστε να αντιμετωπίσουν τον πιο παλιό εχθρό του ανθρωπίνου είδους, τους Deviants». Οι Eternals δεν πεθαίνουν ποτέ, δεν μεγαλώνουν και έχουν φανταστικές δυνάμεις, καθώς είναι πλάσματα που δημιούργησαν σχεδόν παντοδύναμα διαστημικά όντα στην απαρχή του πολιτισμού. Ήταν εκείνα που διαμόρφωσαν την ιστορία και τους πολιτισμούς.
Για πολλά χρόνια, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου ήταν συνώνυμο με την τη κυκλοφορία μιας superhero ταινίας. Και παρόλο που οι κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής δεν είναι ακόμα έτοιμες για να φιλοξενήσουν μια τόσο μεγάλη πρεμιέρα, το διάσημο στούντιο παραγωγής γιορτάζει αυτή τη χρονική στιγμή με ένα τρέιλερ όπου παρουσιάζει νέες ημερομηνίες κυκλοφορίας και νέους τίτλους. «Πάμε να δραπετεύσουμε, να χαθούμε μέσα σε μια ιστορία, να αισθανθούμε συνδεδεμένοι, να μοιραστούμε στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα», γράφουν οι λεζάντες του τρέιλερ που εμφανίζονται ανάμεσα σε κλιπ από τις ταινίες που εντάσσονται στο τέταρτο μέρος του MCU, το οποίο ξεκίνησε με την τηλεοπτική σειρά του Disney+, «WandaVision». Το μήνυμα έρχεται μετά από μια δύσκολη χρονική περίοδο για την κινηματογραφική βιομηχανία με λουκέτο στα σινεμά και αναβολές στις κυκλοφορίες. Ανάμεσα στα κλιπς, βρίσκεται και το «The Eternals» που – από ότι πληροφορούμαστε- θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου του 2021.
Σκηνοθέτρια της ταινίας είναι η –βραβευμένη με Όσκαρ– Κλόι Ζάο («Nomadland», «Καλπάζοντας με το Όνειρο», «Τραγούδια που μου Έμαθαν τα Αδέρφια μου») και το σενάριο υπογράφουν οι Μάθιου και Ράιαν Φίρπο. Πρωταγωνιστές είναι οι Αντζελίνα Τζολί (Θίνα), Σάλμα Χάγιεκ (Άγιακ), Ρίτσαρντ Μάντεν (Ίκαρος), Κιτ Χάρινγκτον (Ντέιν Γουίτμαν) κ.α. Στο νέο βίντεο βλέπουμε εικόνες του αρχηγού των Eternals Άγιακ, τον Ίκαρο, τη Θίνα, την Τζέμα Τσαν στον ρόλο της Σέρσι και τον Κουμάιλ Ναντζιάνι ως Κίνγκο. Οι χαρακτήρες εμφανίζονται στο παρόν, αλλά και σε εποχή που θα μπορούσε να είναι το παρελθόν.
Αυτό που γνωρίζουμε, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Σάλμα Χάγιεκ σε πρόσφατη συνέντευξή της στον ιστότοπο Variety, είναι ότι το φιλμ «διαφέρει από τα προηγούμενα της Marvel».
Άλλες ταινίες που θα παρακολουθήσουμε στις αίθουσες τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια είναι: το φιλμ «Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings» που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 και στη συνέχεια το «Spider-Man: No Way Home» που θα προβληθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2021. Στις 25 Μαρτίου 2022 έρχεται το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness on March», στις 6 Μαΐου 2022 το σίκουελ του «Μαύρου Πάνθηρα» με τίτλο «Black Panther: Wakanda Forever» θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου 2022 και το «The Marvels» στις 11 Νοεμβρίου 2022.
Στις 17 Φεβρουαρίου 2023 θα προβληθεί η ταινία «Ant-Man and the Wasp: Quantumania» και η πρεμιέρα για το «Guardians of the Galaxy, Vol.3» ανακοινώθηκε για τις 5 Μαΐου 2023. Οι ανακοινώσεις του προγράμματος μέσα από το ολιγόλεπτο βίντεο τελείωσαν με την προβολή από το λογότυπο της τέταρτης ταινίας «Fantastic Four», προϊδεάζοντας τους θαυμαστές ότι ίσως και να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή μέσα στο 2023.
Πηγή: Athens Voice
Σχετικά
Η Νιβ Κάμπελ θα επιστρέψει στο «Scream 8»
Η εμπορική επιτυχία της ταινίας φέρνει αναπόφευκτα μια νέα συνέχεια, με τις αδελφές Ζάκερμαν να αναλαμβάνουν ης έβδομτο σενάριο και τη Σίντνεϊ Πρέσκοτ να επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.
Το MOTHERWITCH στην κορυφή του κυπριακού box office το Σαββατοκύριακο του Halloween
Το κυπριακό κοινό αγκαλιάζει την πρώτη κυπριακή ταινία τρόμου. Οι προβολές παρατείνονται για ακόμη μία εβδομάδα λόγω αυξημένης ζήτησης.
Το μουσικό ντοκιμαντέρ «Το Χιπ Χοπ της Μεσογείου» των Social Waste έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ένα από τα σημαντικότερα, πιο ανήσυχα ηχητικά και έντονα πολιτικοποιημένα χιπ χοπ συγκροτήματα στην Ελλάδα, οι Social Waste, αποκτούν το δικό τους κινηματογραφικό πορτρέτο.
James Bond: Οι 22 ηθοποιοί που έφτασαν μια ανάσα από το να γίνουν 007 – Ποιοι έχασαν τον ρόλο από τον Daniel Craig
Ο James Bond είναι από τους πιο περιζήτητους ρόλους του Χόλιγουντ· πολλοί διάσημοι ηθοποιοί λίγο έλειψε να γίνουν 007. Όσο περιμένουμε τον έβδομο ηθοποιό, θυμόμαστε τους Bond που χάσαμε.
Αγνώριστος ο Βενσάν Κασέλ: Γίνεται Κουασιμόδος για τη νέα ταινία του Netflix
Το «The Hunchback, Soul of Paris» έρχεται στις 27 Νοεμβρίου, μεταφέροντας τον ήρωα του Βικτόρ Ουγκό σε ένα Παρίσι πολιτικών συγκρούσεων και φόβου για τη χολέρα.
Πέθανε ο ηθοποιός Πάτρικ Στιούαρτ των «Star Trek» και «X-Men»
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέθανε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, έπειτα από μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Gotham Awards 2026: Πέντε ταινίες προηγούνται στην κούρσα των υποψηφιοτήτων
Ποιες είναι οι ταινίες που συγκεντρώνουν από τέσσερις υποψηφιότητες στα 36α Gotham Awards, με τον Τζον Μάλκοβιτς, την Τζουλιάν Μουρ, τον Ιαν ΜακΚέλεν και την Πενέλοπε Κρουζ να ξεχωρίζουν στις ερμηνευτικές κατηγορίες;
4 νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ανάμεσά τους και μία κυπριακή
Το «Motherwitch» του Μίνου Παπά φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια σκοτεινή ιστορία εμπνευσμένη από την κυπριακή λαϊκή παράδοση.
Ο Πίτερ Κλάφι γίνεται ο νέος Beast στο κινηματογραφικό reboot των X-Men
Ο πρωταγωνιστής του «A Knight of the Seven Kingdoms» φέρεται να επιλέχθηκε για τον ρόλο του Χανκ ΜακΚόι στη νέα ταινία των X-Men, η οποία θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των μεταλλαγμένων στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.
Το «Free Eliza» της Κύπριας σκηνοθέτριας Αλεξάνδρας Ματθαίου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου
Το Μεγάλο Βραβείο στο AFI FEST 2026, ανοίγει παράλληλα τον δρόμο για τη διεκδίκηση μιας υποψηφιότητας για Όσκαρ.
Ντέιβιντ Μπόουι: Η χαμένη συναυλιακή ταινία του 1978 επιστρέφει το 2027
Ο σκηνοθέτης του «Moonage Daydream» αποκαθιστά σπάνιο υλικό από την περιοδεία «Isolar II», το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως ολοκληρωμένη παραγωγή σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους.
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.