News , Guide

Πάσχα στο εξοχικό, με SMS στο 8998

Από τους τυχερούς του φετινού Πάσχα, είναι όσοι διαθέτουν εξοχικά εκτός πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2021

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, η οποία έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα των πολιτών, σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι τις 8 Μαΐου, αλλά και για την πορεία του εμβολιασμού.

Αρχικά αναφέρθηκε στις αλλαγές που προέκυψαν με την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, εξηγώντας ότι όσα άτομα εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση σε διάστημα μίας βδομάδας με εννέα εβδομάδες, θα επικοινωνήσει μαζί τους το Υπουργείο Υγείας για να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους. Πρόσθεσε ότι όσοι ξεπέρασαν τις εννέα εβδομάδες θα εμβολιαστούν την δωδέκατη βδομάδα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι όλη τη βδομάδα επιτρέπεται η παρουσία πιστών στις εκκλησίες, χωρίς αποστολή μηνύματος. Τόνισε ότι για κοινωνικές συναθροίσεις δόθηκε η Κυριακή του Πάσχα με μέγιστο αριθμό ατόμων τα 10 άτομα.

Η κυρία Κυριάκου εξήγησε ότι όποιος έχει εξοχική κατοικία μπορεί να μεταβεί, στέλνοντας τον αριθμό 8 στο 8998, ενώ δεν χρειάζεται η αποστολή μηνύματος για βόλτα κατοικίδιου, η οποία θα περιορίζεται σε ακτίνα 500 μέτρων από την οικία του ατόμου.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, διευκρίνισε ότι δεν είναι εφικτό το άνοιγμα του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό. «Στόχος μας είναι λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου τα περισσότερα άτομα και υπάρχει και η επιλογή για εμβολιασμό των άνω των 30 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca από τους προσωπικούς γιατρούς».

Επιπλέον ανέφερε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση οικογένειας σε άλλη επαρχία, ενώ όσοι γεωργοί ή κτηνοτρόφοι έχουν πιστοποίηση από τον ΚΟΑ, μπορούν να μεταβούν για εργασία στέλνοντας μήνυμα και εξαιρούνται από τον περιορισμό των τριών ωρών.

Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι έχει καθοριστεί ένα γενικό πλαίσιο για τις μετακινήσεις μετά τις 9 Μαΐου. «Τώρα είμαστε στη διαδικασία όπου καθορίζουμε τα κριτήρια των μετακινήσεων, τον έλεγχο και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών».

Διευκρίνισε ότι χρειάζεται η αποστολή γραπτού μηνύματος για δειγματοληψία με PCR ή με rapid τεστ. «Δεν χρειάζεται η αποστολή μηνύματος αν ο πολίτης σταματήσει για τεστ όταν είναι καθοδόν προς την εργασία του ή με την επιστροφή του στην οικία του». Επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται αποστολή μηνύματος  για αιμοδοσία ή εμβολιασμό.

Τέλος τόνισε ότι ανεξαρτήτως ηλικίας όποιος έχει κινητό καλό θα είναι να στέλνει μήνυμα. «Επειδή δεν έχουν όλα τα παιδιά κινητό για να στείλουν μήνυμα, υπάρχει αυτή η εξαίρεση σε όσους είναι κάτω των 18 ετών».

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close