News , Guide

Στο «κίτρινο» η σκόνη τις επόμενες μέρες

Ξεπερνά τους 32 βαθμούς η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες –Στο «κίτρινο» η σκόνη

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2021

Σε «καλοκαιρινή» διάθεση ο καιρός τις επόμενες μέρες, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, θερμή αέρια μάζα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παροδικά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Από την Κυριακή αναμένεται περεταίρω αύξηση της θερμοκρασίας ενώ την Δευτέρα αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς στο εσωτερικό. Την ίδια ώρα, αυξημένα θα είναι και τα επίπεδα σκόνη από το Σάββατο, φτάνοντας μάλιστα στο «κίτρινο» επίπεδο, δηλαδή πάνω από τα 50 μικρογραμμάρια.

Αναλυτικά ο καιρός:
Θερμή αέρια μάζα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη μέχρι αύριο αλλά από το Σάββατο οι συγκεντρώσεις της σκόνης θα είναι αυξημένες.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τις αυγινές ώρες πιθανό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παροδικά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα κυρίως στα δυτικά, δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close