News , Guide

Mε αισθητήρες για COVID-19 τα τηλέφωνα του μέλλοντος

«Στο πλαίσιο του διετούς έργου, η ομάδα θα συνεχίζει τις έρευνές της για να βελτιώσει την τεχνολογία της»

Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2021

Η πρόοδος της τεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής έχει παρουσιάσει τις τελευταίες δεκαετίες αλματώδη πρόοδο. Ειδικά τα έξυπνα τηλέφωνα (smarwatch) μπορούν και παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για υγεία μας, (πίεση, βήματα, καρδιακούς παλμούς, άγχος κτλ) χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουμε στους γιατρούς. Αυτό γίνεται μέσω αισθητήρων που είναι ενσωματωμένοι στα έξυπνα ρολόγια. Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει  η τεχνολογία έχει στρέψει το ενδιαφέρον στην αξιοποίηση και των  έξυπνων τηλεφώνων στην μάχη κατά της Covid-19.

Συγκεκριμένα ερευνητές της General Electric επιχειρούν να αναπτύξουν περισσότερου τέτοιου είδους αισθητήρες, οι οποίοι θα μπορούν να ενσωματωθούν στα τηλέφωνά μας ή και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια . Μέχρι στιγμής η General Electric Research έχει λάβει 24μηνη επιχορήγηση NIH (U01AA029324) του προγράμματος RADx-rad για την ανάπτυξη μικροσκοπικών αισθητήρων που μπορούν να ανιχνεύσουν παρουσία νανοσωματιδίων του ιού COVID-19 σε μια σειρά διαφορετικών επιφανειών.

Κατά την τελευταία δεκαετία, οι ομάδες ανίχνευσης της GE Research σημείωσαν τεράστια βήματα στην ανάπτυξη μικροσκοπικών τεχνολογιών ανίχνευσης που προσφέρουν ανώτερες επιδόσεις και δυνατότητες οξείας ανίχνευσης παρόμοιες με υψηλής ανάλυσης, μεγάλα αναλυτικά όργανα που θα βρείτε σε ένα τυπικό εργαστήριο.

«Έχουμε αναπτύξει μικροσκοπικούς αισθητήρες μικρότερους από ένα άκρο δακτύλου που έχουν τις ίδιες δυνατότητες ανίχνευσης με τα αναλυτικά όργανα αιχμής με το μέγεθος ενός φούρνου μικροκυμάτων», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας ερευνών της GE  Potyrailo.

O ίδιος επεσήμανε ότι η πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης που αναπτύσσεται είναι εξαιρετικά αξιόπιστη και καλή στην απομόνωση της ανίχνευσης χωρίς την παρέμβαση άλλων στοιχείων. «Οι αισθητήρες μας μοιάζουν με κυνηγόσκυλα», πρόσθεσε ο Potyrailo. «Τους εκπαιδεύουμε για να εντοπίσουν ένα συγκεκριμένο πράγμα, και είναι σε θέση να το κάνουν αυτό καλά χωρίς να λοξοδρομήσουν».

Στο πλαίσιο του διετούς έργου, η ομάδα θα συνεχίζει τις έρευνές της για να βελτιώσει την τεχνολογία της. Επομένως μην περιμένετε πολύ σύντομα να δείτε τηλέφωνα ανιχνευτές Covid 19 στα ράφια των καταστημάτων.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close