Πάμε Ταξίδι , Guide

(Και) η Seabourn επιλέγει Κύπρο για κρουαζιέρες το φετινό καλοκαίρι

«Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική» και όχι μόνο

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2021

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ενημερώνει ότι με ανακοίνωση της η εταιρεία Seabourn Cruise Line, μέλος του ομίλου Carnival, γνωστοποίησε την συμπερίληψη της Κύπρου στο πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το φετινό καλοκαίρι.

Το όλο εγχείρημα έγινε μέσα από επαφές της εταιρείας και συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ως γνωστό, εταιρείες κρουαζιερόπλοιων διεθνούς εμβέλειας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, έχουν εντάξει την Κύπρο στο παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι έχουν εκτιμηθεί θετικά τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας. Συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτων για το οποίο η Κύπρος ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία και πήρε τα εύσημα από τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, καθ ώς και οι διευκολύνσεις ελλιμενισμού των πλοίων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία, αλλά και ευρύτερα στην οικονομία του τόπου. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα δρομολογήσει δύο επταήμερες κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά από την πρώτη βδομάδα Ιουλίου. Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά: Άγιο Νικόλαο-Ρόδο-Μύκονο-Ναύπλιο με σταθμό τη Λεμεσό και Πάτμο-Ρόδο-Σαντορίνη-Σπέτσες με σταθμό την Πάφο.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close