Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2020
Στοχευμένη επανεκκίνηση της οικονομίας. Κατά πάσα πιθανότητα εργοτάξια θα είναι τα πρώτα που θα επαναλειτουργήσουν. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, εκτιμάται ότι αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει το ξεπάγωμα της κυπριακής οικονομίας σε τομείς καίριας σημασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη.
Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει στη βάση επιδημιολογικών στοιχείων με συντονισμένο τρόπο, που να μην θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια συγκράτησης του ιού στην Κύπρο, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ένας από τους τομείς που αναμένεται να εκκινήσουν πρώτοι, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, είναι αυτός των ακινήτων και πιο συγκεκριμένα των εργοταξίων, ώστε από τη μία να ξεκινήσει ένα σημαντικό μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας και την ίδια ώρα να αποφορτιστούν σταδιακά οι υποχρεώσεις στήριξης των εργαζομένων από το κράτος. Από τους πρώτους τομείς που θα επανέλθουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι κι αυτοί των κομμωτηρίων, κουρείων και περιποίησης.
«Για το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων θα πρέπει να ικανοποιούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα, για παράδειγμα, η μείωση της καμπύλης των κρουσμάτων, η επάρκεια του ιατρικού συστήματος και τρίτον η συστηματική παρακολούθηση μέσα από τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού δειγματοληπτικών ελέγχων», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ στο ΚΥΠΕ.
Ο υπουργός είπε ότι το πλαίσιο περιλαμβάνει τρία στάδια που φτάνουν μέχρι το τέλος του 2021, ενώ κάλεσε όλους να σεβαστούν τα περιοριστικά μέτρα ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών του Πάσχα, έτσι ώστε να καταστεί ρεαλιστικό το πλάνο της επανεκκίνησης της οικονομίας.
«Ουσιαστικά με την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη και το οικονομικό κόστος να κλιμακώνεται σημαντικά, αρκετές χώρες της ΕΕ σχεδιάζουν τη στρατηγική τους για σταδιακή άρση των περιορισμών», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Πετρίδης, προσθέτοντας πως και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την σταδιακή έξοδο από το γενικό lockdown, ώστε να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των κρατών-μελών για αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων από ένα κράτος σε άλλο για ομαλή λειτουργία της ενιαίας αγοράς.
Σχετικά
Aεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα δώσει voucher €50
Δέσμευση της, να συνεχίσει να κάνει το ταξίδι προσιτό για όλους.
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη