Δημοσιεύτηκε στις 01 Απριλίου 2021
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για μεμονωμένες καταιγίδες την Πέμπτη (1/4).
Όπως αναφέρεται, η προειδοποίηση ισχύει μεταξύ 05:00 το πρωί και 19:00 το βράδυ της Πέμπτης.
«Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα», προστίθεται.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Εξασθενούμενο βαρομετρικό χαμηλό, δυτικά της Κύπρου, κινείται ανατολικά, επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής. Από την Παρασκευή και μετά ασθενής ψηλή πίεση θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται το πρωί τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί από το μεσημέρι και μετά ταραγμένη, στα δυτικά και στα νότια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 17 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια ενώ τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Αργότερα, θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση στις καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι να περιορίζονται κυρίως στο εσωτερικό και σε περιοχές στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση ενώ σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται κατά τόπους μεμονωμένη βροχή. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι και την Κυριακή, για να κυμανθεί την Κυριακή κοντά ή και σε κάποιες περιοχές λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες