Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2021
Το Τμήμα Δασών ενημερώνει το κοινό ότι τα περίπτερα στα Εθνικά Δασικά Πάρκα Αθαλάσσας και Παιδαγωγικής Ακαδημίας λειτουργούν βάσει των εν ισχύ διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού COVID-19 - υπηρεσία take away ή καθήμενοι σε εξωτερικό χώρο (μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι 8, ανεξαρτήτως ηλικίας).
Επίσης, ενημερώνεται το κοινό ότι από την Τετάρτη 10/3/2021 έχουν αποσπασθεί στο Τμήμα Δασών 6 Επιθεωρητές οι οποίοι έχουν ως καθήκον τη διεξαγωγή ελέγχων για την εφαρμογή των Διαταγμάτων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοίου COVID-19.
Παρακαλείται το κοινό να συμμορφώνεται κατά περίπτωση με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Πάρκο Αθαλάσσας
Το εθνικό Πάρκο της Αθάλασσας είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος χώρος πρασίνου της Λευκωσίας. Βρίσκεται στη νότια της πρωτεύουσας και περιβάλλεται από την Αγλαντζιά, τον Στροβόλο και τα Λατσιά. Έχει δύο εκδρομικούς χώρους, ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους, γήπεδα, χώρους στάθμευσης, κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, παρατηρητήριο πουλιών, δασοβοτανικό κήπο, μονοπάτι για σκύλους κ.ά. Σημαντικό είναι το πάρκο του Αγίου Γεωργίου με τη μικρή πανέμορφη λίμνη και το φωταγωγημένο τις νύκτες μονοπάτι γύρω της. Υπάρχουν δύο φράγματα στην Αθαλάσσα, το μικρό φράγμα του Αγίου Γεωργίου και ο φράκτης Αθαλάσσας που κτίστηκε το 1962 στην ένωση δύο χειμάρρων, του Βαθύ και του Καλόγερου, για σκοπούς άρδευσης. Στο Πάρκο υπάρχουν πάνω από 300 είδη δέντρων, θάμνων και φυτών και 173 είδη πουλιών, 27 είδη πεταλούδων, 7 είδη θηλαστικών, 6 είδη ερπετών και ένα αμφίβιο. Έχει μεγάλη ποικιλία από μεταναστευτικά πουλιά που οφείλεται κυρίως στα νερά των δύο φρακτών και στις κλιματολογικές συνθήκες. Το 1985, σε μια προσπάθεια διάσωσης του δάσους από διάφορες παρεμβάσεις, 357 περίπου εκτάρια ανακηρύχθηκαν σε «Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας».

Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας
Το πάρκο βρίσκεται μεταξύ Δήμου Αγλαντζιάς και Λευκωσίας σε απόσταση 2 Χλμ από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει εκδρομικό χώρο, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, αναψυκτήριο, παιδική χαρά, χώρους στάθμευσης, και πρόσβαση για αυτοκίνητα, κυρίως από τη Λεωφόρο Λάρνακος. Καταπράσινο τοπίο, ιδανικό για περπάτημα, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες.
Σχετικά
Η τοιχογραφία που έδωσε χρώμα στον Πρωταρά
Νέα τοιχογραφία δίνει χρώμα και καλλιτεχνική ταυτότητα στην τουριστική περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας.
Διεθνής διάκριση για την παραλία Αγίου Ερμογένη
Ένα από τα σημαντικά σημεία αναφοράς της παράκτιας ζώνης του Δήμου Κουρίου, πήρε και φέτος τη "Γαλάζια Σημαία"
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Απόψε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με Μεξικό–Νότια Αφρική στο Sigma
Το Μουντιάλ 2026 κάνει πρεμιέρα και το Sigma σε βάζει στο παιχνίδι