Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2021
Ένας πίνακας ζωγραφικής που δείχνει ένα μικρό αγόρι να σηκώνει μια κούκλα νοσοκόμα-υπερήρωα, με το χέρι τεντωμένο και φορώντας κάπα, κάνει το γύρο του διαδικτύου , τον τελευταίο καιρό, ενόψει και της πανδημίας του κορωνοϊού και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.
Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι διάσημοι υπερήρωες όπως Batman ή Spiderman βρίσκονται στον καλάθι των σκουπιδιών.
Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr «το έργο, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Southampton, είναι ένας φόρος τιμής στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19».
Ο διάσημος αυτός πίνακας του Banksy, πωλήθηκε μάλιστα σε δημοπρασία, έναντι 19.45 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για πώληση σε δημοπρασία και για έργο του Βρετανού καλλιτέχνη.
Όπως αναφέρει η naftermporiki.gr, το «Game Changer», όπως ονομάζεται το έργο, εκτιμάτο αρχικά περίπου στα 2.9 εκατ. ευρώ αλλά πουλήθηκε τελικά από τον οίκο Christie's σε τετραπλάσια τιμή, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Banksy για το «Devolved Parliament» που πουλήθηκε το 2019 για 11.5 εκατ. ευρώ.
Στη δημοπρασία του οίκου Christie's, ο πίνακας κατακυρώθηκε όταν η τιμή ήταν 14,4 εκατ. στερλίνες με τις πρόσθετες χρεώσεις να του δίνουν την τελική τιμή των 16,758 εκατ. στερλινών, παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία για τον Banksy.
Όπως ανακοινώθηκε, τα έσοδα προορίζονται για την «υποστήριξη της υγείας του προσωπικού και των ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Southampton».
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που οι Βρετανοί κλείνουν έναν χρόνο από τότε που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε το πρώτο lockdown στη χώρα. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των 126.000 και πλέον ανθρώπων που από τότε έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.
Με πληροφορίες του www.naftemporiki.gr
Σχετικά

“γεωμετρικοί συνειρμοί”: Η νέα έκθεση γλυπτικής του Νίκου Πετούση
Η γκαλερύ Αποκάλυψη, φιλοξενεί τα γλυπτά του Πετούση

Η Νίτσα Χατζηγεωργίου εκθέτει τις "Αναμνήσεις από το Παρόν' της
Στην Γκαλερί Γκλόρια από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 17 Μαΐου

Στροβιλίζοντας στον Χρόνο: Η νέα έκθεση που αναδεικνύει τη συλλογή έργων τέχνης του Δήμου Λάρνακας
Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ανεξάρτητες αίθουσες που κάθε μία «στροβιλίζει» τους επισκέπτες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της τέχνης

«Kaleidoscope»: Έκθεση της Γαλλο-λιβανέζας ζωγράφου Άλια Κορμ στην Κυπριακή Γωνιά
Το έργο της είναι ένας συνεχής διάλογος μεταξύ του ορατού και του αόρατου

"Art in the City" παντού στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, το ιστορικό θέατρο της πρωτεύουσας, δεν θα μπορούσε παρά να δίνει ζωή στις τέχνες σε κάθε γωνιά του

Άρχισε το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Αγίας Νάπας
18 ταλαντούχοι καλλιτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό θα φιλοτεχνήσουν 28 έργα, στην Αγία Νάπα

Ετήσια έκθεση των μικρών δημιουργών της Σχολής Αιγαία
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προσφέρουν ξεναγήσεις και δραστηριότητες

"Look at Me!": Η μαγεία της Ελλάδας σε έκθεση πορτρέτων του Robert McCabe
Έκθεση αφιερωμένη στον διεθνώς αναγνωρισμένο Αμερικανό φωτογράφο Ρόμπερτ Α. ΜακΚέιμπ

Εικαστικό ταξίδι στα 25 χρόνια ζωγραφικής της Ηρώς Αρμεύτη
25 χρόνια τολμηρού χρώματος, συναισθηματικού βάθους και καλλιτεχνικής προσφοράς

Ο Σέργης Χατζηαδάμος μετατρέπει παλιά γυάλινα αρνητικά σε σύγχρονα έργα
Η έκθεση με τίτλο «Ό,τι απέμεινε, κάν’ το τέχνη» καλεί το κοινό να βιώσει μια εντυπωσιακή σύντηξη παρελθόντος και παρόντος

1721 ώρες: Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Χαραλάμπους
Με 30 έργα της η ζωγράφος αφομοιώνει μέσα από μια πλούσια ενεργητική χειρονομία μια ποιητική ταυτότητα

Transcendent Rhapsody: Η ανοιξιάτικη έκθεση της Gallery 45
Μια έκθεση που καλεί το κοινό σε έναν διάλογο μεταξύ χρώματος, μορφής και συναισθήματος