Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2021
Τα αποτελέσματα των παράνομων συναθροίσεων κατά το καρναβάλι της Λεμεσού, όπως και των χαλαρώσεων, που τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, και θα αρχίσουν να φαίνονται από την Τρίτη, 23 Μαρτίου, αναμένει η Επιδημιολογική Ομάδα προκειμένου να καταλήξει στη διαμόρφωση των εισηγήσεών της για λήψη αποφάσεων είτε περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων ή και χαλάρωσής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων την προσεχή Τρίτη, θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα, ενώ ανακοινώσεις για νέα μέτρα αναμένεται να γίνουν την Τρίτη ή την Τετάρτη, 30 ή 31 Μαρτίου αντίστοιχα.
Επίσης, στη σύσκεψη της Τρίτης (30/3) θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα της αύξησης του αριθμού ή και πλήρους κατάργησης των sms.
Επιπρόσθετα, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το αίτημα των Οργανωμένων Γονέων, για επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου στα θρανία, πριν τις 2 Απριλίου.
Ήδη, ο Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης, πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της παιδείας, κατά τις οποίες έγινε εποικοδομητικός διάλογος για άνοιγμα των σχολείων.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αν και τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών καταγράφουν άνοδο των ημερήσιων θετικών κρουσμάτων, εντούτοις, ο δείκτης θετικότητας σημειώνει πτώση, απομακρύνοντας ή και αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.
Σημειώνεται ότι το διάταγμα με τα ισχύοντα μέτρα λήγει στις 31 Μαρτίου του 2021.
(ΚΥΠΕ)
Σχετικά
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο