Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2021
Τον τελευταίο καιρό, πολλοί από εμάς αναζητάμε την απόδραση στη φύση η οποία (όπως πάντα) μας προσφέρει την απόλυτη ξεκούραση του μυαλό που χρειαζόμαστε. Αν λοιπόν, αυτή η ιδέα σε σπρώχνει στο «άγνωστό» και στην περιπέτεια ξεκίνα για μία εκδρομή στο Κάβο Γκρέκο.
Εκεί, όπως και κάθε φορά θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις το γαλάζιο της θάλασσας που ξεπροβάλει μπροστά σου και φυσικά το πράσινο της φύσης που είναι περιτριγυρισμένο… όπου κι αν γυρίσει το βλέμμα σου.
Ένα «κρυμμένο» μονοπάτι που πιθανόν να μην περπάτησες μέχρι τώρα, σε περιμένει να το ανακαλύψεις και να το εξερευνήσεις δίνοντάς σου την ευκαιρία να συνδυάσεις την περιπέτεια με τη γνώση.
Μπορείς να σταθμεύσεις στο χώρο επισκεπτών που υπάρχει στο «Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης». Αναζήτησε γύρω σου και θα βρεις μία χαρακτηριστική ταμπέλα που γράφει «Μονοπάτι Αφροδίτης», προς την ανηφόρα.
Πρόκειται για ένα κυκλικό μονοπάτι το οποίο ακολουθεί μια κατηφορική κλίση μέχρι να φτάσει στην παραλία. Αν επιλέξεις να πας προς τα δεξιά θα κατευθυνθείς προς ένα σημείο κατατεθέν που το χαρακτηρίζει ένας σταυρός. Θα περάσεις από διάφορα σημεία, ανακαλύπτοντας είδη χλωρίδας τα οποία τα ονόματά τους αναγράφονται σε μικρές πινακίδες.

Καθοδόν προς τη θάλασσα, το μονοπάτι περνά από φυσικές σπηλιές ενώ υπάρχουν και παγκάκια τα οποία βρίσκονται σε τέτοιο σημείο όπου μπορείς να δεις τη θάλασσα. Η θέα φυσικά και είναι απερίγραπτη! Ολόκληρο το γαλάζιο, απλώνεται μπροστά σου!
*Φωτογραφίες από Dreamer’ s Click
Σχετικά
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο