News , Guide

SMS 8998: Οι 9 λόγοι μετακίνησης (που ισχύουν από 16 Μαρτίου)

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις μας

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2021

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που ανακοινώθηκαν στις 12 Μαρτίου 2021, η Κύπρος κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα.

Εξ ου και πλέον "ξεκλειδώνει" η εστίαση, τα πάρκα και οι πλατείες. Παραμένουν όμως 2 τα SMS και η απαγόρευση μετακινήσεων εξακολουθεί να ισχύει από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Τι αλλάζει στις κατηγορίες για χρήση SMS από τις 15 Μαρτίου;

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή σε Ιατρικό Συμβούλιο ή για διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για Covid19 ή για εμβολιασμό στα κέντρα εμβολιασμού

2. Μετάβαση σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου ή επιχείρηση εστίασης

3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης

5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε πρόσωπα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού ή για επίσκεψη σε οικία ή οίκο ευγηρίας ή δομή φροντίδας/φιλοξενίας ευπαθών ή ευάλωτων ομάδων

6. Μετακίνηση για φυσική άσκηση ή για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους συνάθροισης στους οποίους επιτρέπεται η πρόσβαση (Η Κατηγορία 6 τροποποιείται και, εκτός από τη μετακίνηση για σκοπούς άθλησης και ατομικής εκγύμνασης, περιλαμβάνει τη μετακίνηση για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, δηλαδή σε πλατείες).

7. Μετάβαση για εκκλησιασμό/άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας ή για ατομική προσευχή ή μετάβαση σε τελετές όπως κηδείες, γάμους και βαφτίσεις

8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας (Σημείωση 2)

9. Μετάβαση σε επιχείρηση/ οργανισμό που δεν τελεί υπό αναστολή εργασιών, δυνάμει των περί Λοιμοκαθάρσεως Διαταγμάτων 


*Επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

…………………………………………………………
Σημειώσεις:

(1) Οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους.
(2) Στην κατηγορία 8., πιο πάνω, θεωρείται ότι εμπίπτει, μεταξύ άλλων, η μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, η οποία είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη επικοινωνία και επαφή γονέων και τέκνων,
-Η μετακίνηση για Εξειδικευμένες θεραπείες για άτομα με αναπηρίες ή πρόσωπα με χρόνιες παθήσεις, μαζί με τον συνοδό τους.
-Μετακίνηση για μεταφορά οπλίτη από και προς το στρατόπεδο.
-Μετάβαση από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για μεταφορά προσώπων, με την παρουσίαση αποδεικτικού στοιχείου (εισιτήριο) με το οποίο να αποδεικνύεται η ημέρα και η ώρα άφιξης/αναχώρησης.
-Μετάβαση γεωργών και κτηνοτρόφων, νοουμένου ότι προσκομίζουν το έντυπο εκταρικής και κεφαλικής επιδότησης από τον ΚΟΑΠ ή, σε περίπτωση που αυτό δεν υπάρχει, σχετική βεβαίωση από το Επαρχιακό Γραφείο Γεωργίας.
-Μετάβαση προσώπων σε καταφύγια ζώων για φροντίδα των ζώων ή για σίτιση αδέσποτων ζώων, νοουμένου ότι προσκομίζεται βεβαίωση επικυρωμένη από αναγνωρισμένη φιλοζωική οργάνωση και σχετική απόδειξη γνωστοποίησης στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
-Μετάβαση προσώπων για δεντροφυτεύσεις για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το Τμήμα Δασών. 

Σχετικά

Ατζέντα
October 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close