Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2021
Η Πράσινη Σημαία θα εξακολουθήσει να κυματίζει στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, καθώς ο Δήμος Στροβόλου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου.
Η φετινή βράβευση είναι για το έργο «Θεματικά πάρκα: Πάρκο επικονιαστών- Πάρκο σκύλων» στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση - Εκπαίδευση» για τη χρονιά 2020.
Το πάρκο επικονιαστών κατά μήκος του Πεδιαίου ποταμού αποτελεί μια προσπάθεια προαγωγής και προστασίας της βιοποικιλότητας, με μακροπρόθεσμο στόχο την αποκατάσταση του αστικού οικοσυστήματος. Στον χώρο έχει ακολουθηθεί η προσέγγιση λύσεις βασισμένες στη φύση (nature based solutions) με σκοπό την προσέλκυση των επικονιαστών, των ειδών που συμβάλλουν στη διαδικασία γονιμοποίησης των ανθοφόρων φυτών, ενισχύοντας έτσι την αναπαραγωγή και την καρποφορία τους.
Το πάρκο σκύλων σχεδιάστηκε ως μια διέξοδος για τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους, ενσωματωμένη στον αστικό ιστό. Σκοπός του πάρκου αυτού είναι να μπορούν οι πολίτες να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα κατοικίδια τους στη φύση, σε ένα μέρος εύκολα προσβάσιμο, κοντά στην εργασία και την κατοικία τους. Το πάρκο σκύλων προσφέρει στους τετράποδους φίλους μας την ευκαιρία να παίξουν, να τρέξουν ελεύθερα σε έναν ελεγχόμενο χώρο και να κοινωνικοποιηθούν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.
Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και η υπηρεσία του Δήμου ευχαριστούν το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για την απονομή αυτής της σημαντικής διάκρισης στον Δήμο, που αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση των διαχρονικών προσπαθειών του για προστασία του περιβάλλοντος.
Η επιστημονική αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Δήμου έγινε παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων. Η απονομή του Βραβείου θα γίνει, αν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Δήμος, έχοντας λάβει τρεις φορές την Πράσινη Σημαία όπως και την κορυφαία τιμητική διάκριση το Χρυσό Αγρινό το 2018, έχει ενταχθεί στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.
Σχετικά
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Απόψε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με Μεξικό–Νότια Αφρική στο Sigma
Το Μουντιάλ 2026 κάνει πρεμιέρα και το Sigma σε βάζει στο παιχνίδι
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές και καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ένας κορυφαίος προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας, ακριβώς πάνω στη (φημισμένη) παραλία
Το βραβευμένο πεντάστερο resort συνδυάζει κομψότητα, σύγχρονες ανέσεις και αυθεντική κυπριακή φιλοξενία