Πάμε Ταξίδι , Guide

"All you want is Greece": Πώς ταξιδεύουμε Ελλάδα από 14 Μαΐου (βίντεο)

"Φέτος και για πάντα, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα"

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2021

Με το σύνθημα «All you want is Greece» η Ελλάδα ετοιμάζεται για το μεγάλο άνοιγμα του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού η χώρα ανοίγει με συγκεκριμένους κανόνες και επικαιροποιημένα πρωτόκολλα. «Φέτος και για πάντα, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα.

Για να ξανάρθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνας Υπουργός, από το βήμα της τουριστικής έκθεσης ITB 2021, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η Ελλάδα στοχεύει να έχει ανοίξει τις τουριστικές της πύλες μέχρι τις 14 Μαΐου, ενώ μέχρι τότε θα εξεταστούν οι δυνατότητες για πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της ΕΕ, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ.

Η είσοδος στη χώρα θα εξασφαλίζεται με τρεις τρόπους:

  • Το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • Την ύπαρξη αντισωμάτων.
  • Την ύπαρξη αρνητικού τεστ Covid-19.

Παράλληλα θα γίνονται και τυχαία δειγματοληπτικά τεστ στις εισόδους της χώρας, όπως πέρυσι, τα οποία θα είναι rapid εξασφαλίζοντας γρήγορο αποτέλεσμα και μικρότερη ταλαιπωρία.

Κληθείς να διακινδυνεύσει μια εκτίμηση σε ό,τι αφορά τις φετινές τιμές των τουριστικών προϊόντων, ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν αυξήσεις, καθώς η προσφορά θα είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Αναφερόμενος όμως στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο στην Ελλάδα, εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς, όπως είπε, τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης βοήθησαν τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν και, από την άλλη πλευρά, όσοι θέλησαν να αποεπενδύσουν, βρίσκουν μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών.

 

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/cnn.gr/imerisia.gr

Σχετικά

Ατζέντα
September 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close