Μουσική , Music News

"Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, οι καλλιτέχνες περιμένουν να επιστρέψουν στις ενασχολήσεις τους"

Η ΠΑΣΥΝΕΚ θεωρεί ότι δύο παράγοντες θα παίξουν τον πλέον ουσιαστικό ρόλο στην ομαλή επιστροφή στους χώρους εστίασης

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2021

Επιστολή προς τον Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα απέστειλε η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών (ΠΑΣΥΝΕΚ) θέλοντας να τονίσει τη σημασία που έχει η σωστή επιστροφή στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Αυτούσια η επιστολή πιο κάτω: 

"Η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης όπως και των θεάτρων θεωρείται ζωτικής σημασίας για τους καλλιτέχνες. Η επανέναρξη με λανθασμένες προϋποθέσεις ίσως αποδεχθεί καταστροφική αφού οι άμεσα εμπλεκόμενοι ήδη βρίσκονται στην πιο δυσμενή θέση από την έναρξη της πανδημίας. 

Η ΠΑΣΥΝΕΚ θεωρεί ότι δύο παράγοντες θα παίξουν τον πλέον ουσιαστικό ρόλο, το διευρυμένο ωράριο και η επιτρεπόμενη χωρητικότητα.

Μην ξεχνάμε ότι με το μέτρο των 50 ατόμων σε κάθε θέατρο και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, το μόνο που επιτύχατε ήταν να παραμείνουν τα θέατρα κλειστά. 

Το διευρυμένο ωράριο θα δώσει την ευκαιρία στους χώρους να γίνουν βιώσιμοι, στους καλλιτέχνες δουλειά και στο κοινό χαλάρωση και ψυχαγωγία. 

Η χωρητικότητα που θα επιτραπεί είναι εξίσου σημαντική για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του κλάδου  και κατά συνέπεια της απρόσκοπτης εργασίας των καλλιτεχνών αφού εστίαση και θέατρα θα φιλοξενήσουν καλλιτέχνες με βάση την επιτρεπόμενη χωρητικότητα. 

Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς ουσιαστική απασχόληση, οι καλλιτέχνες περιμένουν ότι τα νέα μέτρα θα τους επιτρέψουν έστω την σταδιακή επιστροφή στις ενασχολήσεις τους".

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close