Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2021
Εδώ και λίγες μέρες έχει μπει ο Μάρτιος, και βρισκόμαστε 75 μέρες πριν τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2021 που θα γίνει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας! Όπως είναι γνωστό, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των 2 ημιτελικών είναι η 18η και 20η Μαΐου, με τον Τελικό να λαμβάνει χώρα στις 22 Μαΐου 2021!
Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος τελικώς 40 χώρες! Η δυσάρεστη αποχώρηση της Αρμενίας έριξε τον αρθμό σε σχέση με τα περσινά επίπεδα. Οι 34 από αυτές καλούνται να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ημιτελικών.
Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν επιλέξει τη συμμετοχή τους 24 χώρες! Ενώ οι υπόλοιπες θα επιλέξουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Επίσης, η δημιουργία των postcards έχει ξεκινήσει και μέχρι αρχές Απρίλη θα έχουν ολοκληρωθεί όλες.
Όπως προέκυψε από την περσινή κλήρωση των ημιτελικών που έγινε στις 28/1/20, η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνισθούν στον δεύτερο (20/5) και πρώτο (18/5) ημιτελικό αντίστοιχα του Μαΐου (22:00 τοπική ώρα). Η κλήρωση των χωρών στους ημιτελικών αποφασίστηκε από την EBU να μη γίνει για το 2021 και να ισχύσει η προυπάρχουσα!
Ο χώρος διεξαγωγής της Eurovision 2021, που γίνεται για πέμπτη φορά στην Ολλανδία, είναι και πάλι το κλειστό συνεδριακό κέντρο Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, χωρητικότητας 16.500 θεατών.
Η Κύπρος θα συμμετέχει στον διαγωνισμό με το τραγούδι που κατάφερε να γίνει ήδη viral για πολλούς λόγους... Η συμμετοχή της Κύπρου μάλιστα κατάφερε να απασχολήσει ήδη και τα ξένα Μέσα εξαιτίας κυρίως της αντίδρασης της Εκκλησίας της Κύπρου.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Κύπρος θα πάει στη Eurovision με την Έλενα Τσαγκρινού, ενώ το επίσημο video clip της συμμετοχής μας ανέβηκε σήμερα και στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης!
Σχετικά
Ο Γιώργος Τσαλίκης έρχεται για μια εμφάνιση στον ομορφότερο κήπο της Λευκωσίας
Mια βραδιά που υπόσχεται τραγούδι, χορό και διασκέδαση μέχρι αργά
Γιάννης Πλούταρχος & Κατερίνα Κακοσαίου στην Κύπρο τον Ιούλιο
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά φιλανθρωπικού χαρακτήρα
Μόλις ανακοινώθηκε η μεγάλη, δωρεάν συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Κύπρο
Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30 χρόνια στη μουσική με μια μεγάλη συναυλία στη Λευκωσία
Το Minthis Music Festival 2026 ανακοινώνει την Porsche Cyprus ως Μεγάλο Χορηγό μέσα από μια στρατηγική συνεργασία με lifestyle χαρακτήρα
Μια συνεργασία που ενώνει δύο brands ταυτισμένα με την αριστεία, τον σχεδιασμό, την απόδοση και τις ξεχωριστές εμπειρίες.
Μία βραδιά. Δύο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες. Μία ανεβαστική μπάντα
Μια μοναδική καλοκαιρινή βραδιά, όπου η γαστρονομία συναντά τη μουσική και τη διασκέδαση.
12 καλοκαιρινές βραδιές, σε ένα θεατράκι μέσα στο δάσος
Το Φεστιβάλ Μουσικής 2026, μια διοργάνωση που παντρεύει τη μουσική με τη μοναδική ατμόσφαιρα του δάσους του Τροόδους.
Summer Music Festival 2026 στο Aphrodite Hills Resort
A celebration of all senses – εκεί όπου το καλοκαίρι αποκτά ρυθμό
Ξέρουμε ποιοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν το φετινό καλοκαίρι στο Nava
Μάθαμε τις ημερομηνίες για τα επόμενα 6 πιο ανεβαστικά live που θα γίνουν στο πιο hot καλοκαιρινό μαγαζί
Ο Στέλιος Διονυσίου τραγουδά στο 5ο Φεστιβάλ του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού, στο χωριό
Ο Στέλιος Διονυσίου έρχεται στα Αγρίδια για το 5ο Φεστιβάλ του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΑΡΗ»
Το Χουζούρι (τον Αύγουστο) παίρνει τα βουνά... και ανηφορίζει για Λουβαρά!
Το line up του διημέρου
Μια τζαζ διαδρομή προς την «Ιθάκη» στην Αξιοθέα
Ο Δημήτρης Αγγελάκης παρουσιάζει το «Long Way Home», ένα μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον Καβάφη και τις προσωπικές διαδρομές της ζωής