Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2021
Υπογράφηκε συμφωνία για εκμίσθωση κρατικής γης για την δημιουργία του πάρκου «Σαλίνα» στην Λάρνακα.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «την Πέμπτη 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα, η υπογραφή της συμφωνίας εκμίσθωσης για άδεια χρήσης κρατικής γης και συγκεκριμένα του τεμαχίου για την δημιουργία του Πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ». Η Συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δημάρχου Λάρνακας και των εξουσιοδοτημένων Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου».
Προστίθεται ότι «η όλη προσπάθεια εμπίπτει στα πλαίσια της δημιουργίας και ανακατασκευής νέων χώρων πρασίνου στην πόλη αλλά και ότι στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί με τη δημιουργία του Δημοτικού Πάρκου «Σαλίνα». Το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα», θα δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή, για χρήση από τους δημότες».
Ο σχεδιασμός του έργου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας, υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος, βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο. Ακόμα θα περιλαμβάνει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών».
Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης «διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ, λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου και συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας. Η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής».
Σημειώνεται ότι «κύρια επιδίωξη είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών. Ακόμα, επιδιώκεται η επίτευξη αειφορίας σε σχέση με την βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής».
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Βραβείο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού εξασφάλισε η Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες