News , Guide

Μόνο με αρνητικό τεστ (πιθανόν) θα επιτρέπεται να διασκεδάζεις

Τι είναι το «Liberty Pass» και πώς μπορεί να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των χώρων διασκέδασης και γενικότερα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2021

Την εφαρμογή «Liberty Pass» ή «Ελευθερία» προωθεί ως πρόταση ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ) και εισηγείται την εφαρμογή της στην επανεκκίνηση των χώρων διασκέδασης (Δισκοθήκες – Μουσικοχορευτικά) και χώρους μαζικής συμμετοχής, εστίαση, κινηματογράφοι, θέατρο, σεμινάρια, συνέδρια, γάμους και άλλα.

Πρόκειται σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΚΕΔ, για μια έξυπνη εφαρμογή (app) που ουσιαστικά είναι μια Ηλεκτρονική Υγειονομική Ταυτότητα η οποία θα συλλέγει τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ αντιγόνου (Rapid test) των μοριακών τεστ (PCR) και των εμβολίων.

Μιλώντας στο SigmaLive ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου, ανέφερε πως θεωρούν πως η εφαρμογή θα είναι ένα επιπρόσθετο εργαλείο.

«Πιστεύουμε ότι μετά τον εμβολιασμό, το εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι τα rapid τεστ. Με την εφαρμογή θα υπάρχει απόδειξη ότι όσα άτομα βρίσκονται στον χώρο είναι αρνητικά στον ιό και επιπρόσθετα ο κόσμος θα νιώθει ασφάλεια. Θα είναι χώροι covid-free», εξήγησε ο κ. Βασιλείου.

Πρόσθεσε πως, «θα συνδυάσουμε την εφαρμογή με τα πρωτόκολλα που ετοιμάζονται αλλά επίσης  ετοιμάζουμε και μια άλλη πρόταση για το σύστημα εξαερισμού στους χώρους. Το σύστημα αυτό θα απομακρύνει τα μικρόβια και ο ιός θα χάνει τη δυναμική του στο 99.8%. Θα το αποδείξουμε με έρευνα που έχει γίνει. Ευελπιστούμε ότι η πρόταση θα προωθηθεί προς την Κυβέρνηση».

Το «Liberty Pass»,  προωθήθηκε ως πρόταση προς τα Υφυπουργεία Καινοτομίας και Τουρισμού, ώστε να υπάρξει η πιθανότητα να  χρησιμοποιηθεί και για άλλους τομείς.

Σχολιάζοντας την εφαρμογή στο SigmaLive,ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος είπε πως είναι μια καλή πρόταση ωστόσο θα πρέπει να εναπόκεινται στον χρήστη και στην επιχείρηση η χρήση της εφαρμογής.

«Θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα  των πολιτών. Αυτά είναι τα σοβαρά δεδομένα που πρέπει να δούμε εάν λειτουργήσει οποιαδήποτε εφαρμογή που αφορά τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών μας», εξήγησε.

Πως λειτουργεί η εφαρμογή
Κάθε χρήστης θα αναγνωρίζεται με ένα QR code και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα εμφανίζεται το έμβλημα. Το πράσινο έμβλημα θα διαρκεί 72 ώρες και θα δίνει την ευκαιρία στον κάτοχο να εισέρχεται σε νυχτερινό κέντρο ή άλλο υποστατικό μαζικής συγκέντρωσης που θα επιτρέπει στο κράτος να λειτουργεί, θέατρα, συνέδρια, σεμινάρια κτλ.

Μετά από 72 ώρες η κάρτα "Ελευθερίας" θα λήγει και ο κάτοχός της θα πρέπει να παρουσιάσει καινούριο αρνητικό αποτέλεσμα για να μπορεί να συνεχίσει να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους μαζικής συμμετοχής. Στην περίπτωση που ο κάτοχος θα έχει εμβολιαστεί τότε η διάρκεια της Ελεύθερης Υγειονομικής Ταυτότητάς του θα διαρκεί όσο και ο χρόνος του εμβολιασμού.

Πηγή: SigmaLive

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close