Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2021
Μετράμε πλέον αντίστροφα για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος μετά την περσινή… απουσία που πήρε, επιστρέφει φέτος, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.
Όσο περνά ο καιρός, οι χώρες που θα πάρουν μέρος στην ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής παρουσιάζουν τα τραγούδια που θα τις εκπροσωπήσουν και όπως κάθε χρόνο μερικές συμμετοχές συγκεντρώνουν αρκετά αμφιλεγόμενα σχόλια. Μία από αυτές είναι και η δική μας συμμετοχή.
Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στη φετινή Eurovision από την Έλενα Τσαγκρινού, η οποία πριν από λίγες μέρες παρουσίασε το video clip του τραγουδιού της με τίτλο «Εl Diablo». Μπορεί το συγκεκριμένο τραγούδι να πήρε θετικές κριτικές από τους Eurofans, ωστόσο ο τίτλος του, αλλά και κάποιοι από τους στίχους του δεν άρεσαν σε κάποιους ούτε και στην Εκκλησία της Κύπρου.
Μάλιστα η χάρη μας έφτασε μέχρι το... CNN. Το θέμα φιγουράρει στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο υπό τον τίτλο «Η Εκκλησία της Κύπρου ζητεί απόσυρση της επίσημης συμμετοχής της χώρας στη Eurovision με το επιχείρημα ότι προωθεί την λατρεία του διαβόλου».
Στο δημοσίευμα σημειώνονται οι σφοδρές αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και η ανακοίνωση που εξέδωσε για τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision, αλλά και η θέση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου έναντι των αντιδράσεων. Φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, που υπό το βάρος των αντιδράσεων, «υποχρεώθηκε» να τοποθετηθεί για το θέμα. Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφεται επίσης η «εισβολή» διαμαρτυρόμενου πολίτη στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ το περασμένο Σάββατο και η φραστική επίθεση κατά δημοσιογράφων.
Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοσίευμα αναρτήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του CNN και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μια ματιά, τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση δεν είναι διόλου κολακευτικά, αφού οι αναγνώστες επικρίνουν τον παρεμβατικό ρόλο της Εκκλησίας σε κοσμικό κράτος, ενώ δεν απουσιάζουν και τα σαρκαστικά σχόλια.
Και όχι, δεν έμεινε μέχρι εκεί, αφού δημοσίευμα για την Κύπρο και την συμμετοχή της στη Eurovision ανήρτησε και ο Guardian, ο οποίος έγραψε «Cypriot church calls for 'devil' Eurovision song to be scrapped».
Πάντως, βάσει των πρώτων αποδόσεων που έχουν κυκλοφορήσει στις στοιχηματικές πλατφόρμες, το «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρίνου είναι μέσα στα πρώτα φαβορί για τη νίκη, γεγονός που δείχνει ότι το τραγούδι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τουλάχιστον εκτός Κύπρου! Παρακάτω ακολουθούν οι αποδόσεις για τα έξι πρώτα φαβορί:
Χώρα Απόδοση
Γαλλία 7.00
Ισλανδία 8.00
Κύπρος 8.00
Λιθουανία 10.00
Σουηδία 10.00
Βουλγαρία 10.00
Σχετικά



Ο Bloody Hawk έρχεται στην Κύπρο για ένα μοναδικό live
Ο πιο αληθινός ήχος της σκηνής επιστρέφει δυναμικά!

Βαρθακούρης και Βαρδής έρχονται Λευκωσία για ένα δυνατό live!
Ετοιμαστείτε για μια μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και διασκέδαση.

O Δημήτρης Μπάσης και η Βίκυ Καρατζόγλου στην Αγία Νάπα
Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται την σκηνή για αυτό το καλοκαίρι και μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους

Άρχισε η προπώληση για τις συναυλίες του Αλκίνοου στην Κύπρο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ολοκληρώνει το φετινό, συναυλιακό καλοκαίρι του στην Κύπρο, με πέντε συναυλίες

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται για ένα ξεχωριστό live στην Αγία Νάπα
Ένα βράδυ γεμάτο μουσική με τον αγαπημένο καλλιτέχνη

Σημαντικές πληροφορίες για τις συναυλίες της Άννας Βίσση 4-5 Ιουλίου στην ΑΕΚ ARENA Λάρνακας
Τι πρέπει να γνωρίζεις

Νταλάρας - Παπακωνσταντίνου: Μετά από 34 χρόνια και πάλι μαζί για δύο βραδιές στην Κύπρο
Από το «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» στο «Πεπρωμένο»

Ο Νίκος Μακρόπουλος στη Λάρνακα στο Στάδιο Πύλας: Μια αξέχαστη βραδιά στις 15 Αυγούστου 2025
Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

Massimo Giordano στο Minthis Music Festival 2025
Μια Λυρική Νύχτα Κάτω από τον Κυπριακό Ουρανό

Ο Alejjos μας ταξιδεύει σε ρυθμούς παράδοσης και ηλεκτρονικής μουσικής
Μουσική που γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον