Πάμε Ταξίδι , Guide

"Ξεκινάμε με χαμηλό αριθμό πτήσεων τον Μάρτη"

Μεταβατικό στάδιο για έλεγχο πρωτοκόλλων

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2021

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος μίλησε για την επαναλειτουργία των αερολιμένων και για την εφαρμογή του «πράσινου διαβατηρίου».

Αρχικά ανέφερε ότι κύλισαν όλα ομαλά στα αεροδρόμια, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα. «Ξεκινάμε με χαμηλό αριθμό πτήσεων τον Μάρτη με λιγότερες από 50 πτήσεις την εβδομάδα».

Πρόσθεσε ότι οι πτήσεις θα αυξηθούν σε 240 τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Τόνισε ότι είναι ένα μεταβατικό στάδιο όπου μπορούν να ελεγχθούν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα.

Στη συνέχεια μίλησε και για το «πράσινο διαβατήριο», επισημαίνοντας ότι ως Υπουργείο Μεταφορών είναι υπέρ της πρότασης. «Η πρόταση δεν θα αφορά μόνο εμβολιασμούς, αλλά και τη διενέργεια τεστ και όσοι έχουν περάσει την ασθένεια και έχουν αντισώματα».

Συμπλήρωσε ότι οι εμβολιασμοί έχουν θετικά αποτελέσματα, καθώς με τη συμφωνία Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας, δύο μεγάλες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων προγραμματίζουν διαδρομές με αυστηρά πρωτόκολλα.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχουν γίνει τηλεδιασκέψεις με τις δύο εταιρείες για να ξεκινήσουν τις διαδρομές τους. «Οι αποφάσεις που θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα βοηθήσουν τις αερομεταφορές και τον τουρισμό».

Τέλος ανέφερε ότι σύμφωνα με ισραηλινή μελέτη, ο ιός δεν μεταδίδεται σε όσους έχουν εμβολιαστεί, κάτι το οποίο αν διασταυρωθεί θα βοηθήσει τις αερομεταφορές, όπως είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close