Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021
Διακοπές στην Κύπρο από 1η Απριλίου οι Ισραηλινοί, προνοεί η συμφωνία Κύπρου και Ισραήλ, σύμφωνα και με τα όσα ανακοίνωση ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις νέες χαλαρώσεις.
Συγκεκριμένα ερωτηθείς σχέση με το ενδεχόμενο να έρχονται άτομα που έχουν εμβολιαστεί στην Κύπρο για διακοπές και σε αναφορά ότι δημοσιεύματα επικαλούνται το ενδιαφέρον Ισραηλιτών για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στην Κύπρο και σε ερώτηση εάν γίνονται δεύτερες σκέψεις για τη συμφωνία που έγινε με το Ισραήλ, δεδομένου ότι η ΕΕ δεν έχει δώσει ακόμα το «πράσινο φως» για πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Ιωάννου διευκρίνισε ότι η συμφωνία που έγινε με το Ισραήλ θα μπει σε ισχύ από την 1η Απριλίου. «Αυτός όμως είναι ένας επιπλέον έλεγχος. Όλα τα υπόλοιπα που ισχύουν στο αεροδρόμιο όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες, τη διενέργεια τεστ, κοκ, εξακολουθούν να ισχύουν. Η συμφωνία που έγινε με το Ισραήλ ισχύει από την 1η Απριλίου για να δοθεί χρόνος να έχουμε περισσότερα δεδομένα. Την ίδια συμφωνία έχει κάνει και η Ελλάδα και προσανατολίζονται και άλλες χώρες. Μπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μην έχει συμφωνηθεί για άλλους πρακτικούς λόγους, η έκδοση ενιαίου πιστοποιητικού, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες χώρες δεν μπορούν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες», είπε.
Τόνισε δε πως όλες οι άλλες ρυθμίσεις για τους επιβάτες που φτάνουν στο Αεροδρόμιο εξακολουθούν να ισχύουν. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας που να αφιχθεί στο αεροδρόμιο που να μην έχει αρνητικό PCR τεστ. Από την 1η Μαρτίου ισχύει η κατηγοριοποίηση για τις χώρες της ΕΕ οι τρεις κατηγορίες βάσει του ECDC. Θα κάνουμε σε όλες τις πτήσεις που θα έρχονται -ακόμα και από την Κατηγορία «Πράσινη»- δειγματοληπτικά τεστ. Για χώρες εκτός ΕΕ, τρίτες χώρες, αξιολογούνται για τον Μάρτη από το Υπουργείο Υγείας και ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση αξιολογούνται στην ίδια βάση που γινόταν και πριν και μπορεί να μπαίνουν ακόμα και σε καραντίνα μέχρι την 1η Απριλίου. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα από την αρχή της πανδημίας στα αεροδρόμια, έχουμε τα πιο αυστηρά μέτρα στα αεροδρόμια σε σχέση με όλες τις χώρες της ΕΕ. Ακόμα και για το νέο στέλεχος του ιού, από τον Δεκέμβρη έχουμε πάρει μέτρα στο αεροδρόμιο για καραντίνα από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ξενοδοχεία που ισχύει μέχρι το τέλος του μήνα και από τις άλλες χώρες, τρεις μέρες αυτοπεριορισμό», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχουν σκέψεις για την ξενοδοχειακή βιομηχανία και κληθείς να τοποθετήσει χρονικά το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.
Σχετικά
Αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακά πτώση
Πανσέληνος Νοεμβρίου: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό το «Φεγγάρι του Κάστορα»
Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα
Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία 70 μέτρων αφηγείται την ιστορία της Χοιροκοιτίας
Μια εντυπωσιακή νέα τοιχογραφία ξεδιπλώνει την ιστορία, τις παραδόσεις και τους θρύλους της κοινότητας
Αυτές είναι οι 15 ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου για ταξίδια το 2027
Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ζυρίχη, το Άμστερνταμ και το Ρέικιαβικ είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη
Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Adams Beach Hotel
Από τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το φιλανθρωπικό Christmas Market μέχρι τα εορταστικά δείπνα, τις μουσικές βραδιές και τις οικογενειακές δραστηριότητες, το Adams Beach Hotel ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλη την περίοδο των γιορτών
«Μικρά μωρά, μεγάλες προοπτικές»
Τα «Μωρά Θαύματα» αναδεικνύουν τη σημασία της συστηματικής παρακολούθησης των πρόωρων παιδιών
Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι το Σάββατο
Διπλή επιτυχία για την Pafilia στα European Property Awards 2026–2027
Το Minthis ενισχύει τη διεθνή του αναγνώριση με το βραβείο πέντε αστέρων στην κατηγορία Best Mixed Use Development στην Κύπρο, ενώ το Elysia Blu διακρίνεται στην κατηγορία Residential Development 20+ Units
Αυτή αναδείχθηκε λέξη της χρονιάς για το 2026 σύμφωνα με το λεξικό Collins του Ηνωμένου Βασιλείου
Η λέξη της χρονιάς για το 2025 ήταν το «vibe coding», η δημιουργία μιας εφαρμογής μέσω περιγραφών σε εργαλεία AI
Το νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Λάρνακας που θα γίνει talk of the town
Με 47 δωμάτια και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, το πλήρως ανακαινισμένο ibis Styles Larnaca Finikoudes Beach προσθέτει μια νέα επιλογή διαμονής στο κέντρο της πόλης.
Χειμώνας στην Ευρώπη: 10 προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε
Η Ευρώπη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία προορισμών για να επισκεφθεί κανείς τον χειμώνα, είτε αναζητά χιονισμένες αποδράσεις, είτε παραθαλάσσιες διακοπές, είτε ιστορικές περιηγήσεις
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό