Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο φάρος του Ακάμα αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό με ασύγκριτη θέα

Αυτός είναι οο νεότερος και υψηλότερος φάρος της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο νεότερος χρονολογικά φάρος που κτίστηκε στην Κύπρο βρίσκεται στην Επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στον Ακάμα και ήδη έγινε τριάντα ετών.

Ο φάρος σύμφωνα με την Αρχή Λιμένων κτίστηκε το 1990 και βρίσκεται σε υψόμετρο 211 μέτρων στη χερσόνησο του Ακάμα ενώ η διαδρομή μέχρι το σημείο είναι σχετικά δύσβατη.

Ο φάρος είναι από χάλυβα και το κτίριο στο οποίο τοποθετήθηκε προϋπήρχε από τον καιρό του 2ου παγκοσμίου πολέμου και χρησιμοποιείτο από τους Βρετανούς ως παρατηρητήριο.

Aπό το σημείο που βρίσκεται το σπιτάκι του φάρου μπορεί κανείς να απολαύσει μια μοναδική θέα της βορειοδυτικότερης περιοχής του νησιού μας από τον Πωμό μέχρι τον Ακάμα ενώ όταν έχει καλό καιρό δίχως σύννεφα και υγρασία άνετα μπορείς να δεις τα παράλια της Τουρκίας με γυμνό μάτι.

Στο σημείο που σήμερα λειτουργεί δίχως ανθρώπινη παρουσία αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας έμεναν παλαιότερα φαροφύλακες οι οποίοι άναβαν φωτιά για να προστατεύσουν τους ναυτικούς από το να συγκρουστούν τα πλοία τους στα βράχια και τις ξέρες της περιοχής.

Σήμερα το φως του φάρου του Ακάμα που αναβοσβήνει τέσσερις φορές το λεπτό γίνεται ορατό από απόσταση πέραν των 30 χιλιομέτρων ή των 17 ναυτικών μιλίων.

Ο φάρος του Ακάμα αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό για φυσιολάτρες για θαυμασμό της Φύσης, για άτομα που τους αρέσει να κάνουν πεζοπορία ή και για ποδηλάτες.

Το PafosPress μέσα από το φακό και τις πανοραμικές λήψεις του Γιώργου Ανδρέου σας ταξιδεύει στον Ακάμα και σας βοηθάει νοερά να βρεθείτε στον ψηλότερο φάρο της Κύπρου μέσω του βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close