Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2021
Στο «Μεσημέρι και Κάτι» φιλοξενήθηκε ο Δρ. Χάρης Αρμεύτης, ο οποίος μίλησε για τις επικείμενες χαλαρώσεις, αλλά και για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς.
Αρχικά ανέφερε ότι αν ήταν στο χέρι του θα έκανε καλύτερους ελέγχους και καλύτερη επιτήρηση σε όλους τους τομείς των οικονομικών δραστηριοτήτων. «Αν δεν γνωρίζεις που είναι το πρόβλημα τότε δεν μπορείς να ασκήσεις έλεγχο». Πρόσθεσε ότι για να υπάρξουν ανοίγματα στις οικονομικές δραστηριότητες πρέπει πρώτα να ασκήσεις έλεγχο.
Παράλληλα ανέφερε ότι θα ήταν λιγότερο το κόστος που πληρώνει το κράτος για να μένουν οι επιχειρήσεις κλειστές, αν υπήρχαν 200-300 επιτηρητές των μέτρων. «Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε καλύτερος ρυθμός στους εμβολιασμούς έτσι ώστε να ελέγχαμε την κατάσταση».
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τους επιχειρηματίες για την κατάσταση που θα επικρατεί μετά από δύο μήνες.
Ο Δρ. Αρμεύτης μίλησε και για τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι στη φάση των χαλαρώσεων δοκιμάζονται τα πάντα. «Δε θεωρώ ότι ο τρόπος που επιτηρούνται τα μέτρα είναι ικανοποιητικός και είναι η κύρια αιτία για την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων. Για αυτό δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από σήμερα».
Τέλος ανέφερε ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση στη Λεμεσό και στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, καθώς οι εισαγωγές έχουν διαφορά από τα άλλα νοσηλευτήρια. «Αυτό που πρέπει να προβληματίσει και να ανησυχήσει όλη την Ευρώπη είναι οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στους εμβολιασμούς. Ο χρόνος δουλεύει εναντίον μας σε ότι αγορά τις μεταλλάξεις και την ανθρώπινη ζωή».
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες