News , Guide

Τα 4 πιο περίεργα χειμερινά σπορ που θα σε ξετρελάνουν! (βίντεο)

Όχι, όχι… δεν είναι ο γνωστός χιονοπόλεμος

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021

Στην Κύπρο τα πιο διαδεδομένα σπορ που αναφέρονται στο χιόνι, είναι το σκι και φυσικά ο χιονοπόλεμος (ναι φυσικά είναι σπορ!).

Αν διαβάσει κανείς και μελετήσει τι κάνουν οι άλλες χώρες, όταν το χιόνι κάνει την εμφάνισή του, θα μείνεις άφωνος.  Μία μελέτη του sputniknews.gr μας επιβεβαιώνει ότι το ανθρώπινο μυαλό, μπορεί να δημιουργήσει και με το παραπάνω… και στο χιόνι.

Ο χιονοπόλεμος της Ιαπωνίας με την ονομασία Yukigassen 
Η ονομασία του είναι «Yukigassen», αφού ξεκίνησε από την Ιαπωνία, με τους Ασιάτες να έχουν μια παράξενη ικανότητα να μετατρέψουν οτιδήποτε σε αθλητικό. Το Yukigassen ήταν δημοφιλές στην Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, απογειώθηκε σε όλη την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, ακόμη και την Αυστραλία.

Κάθε ομάδα αποτελείται από 7 παίκτες και έναν προπονητή και έχουν στη διάθεσή τους 90 χιονόμπαλες. Στόχος τους είναι να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους και να τους βγάλουν εκτός αγώνα και να πάρουν τη σημαία τους. Αν τα καταφέρουν, κερδίζουν το παιχνίδι. Στην ουσία είναι ένας χιονοπόλεμος. Οι παίκτες φορούν ένα ειδικό κράνος και ασπίδες προσώπου για να προστατεύονται από τις βολές και συχνά χρησιμοποιούν φράγματα χιονιού.

Shovel racing - Αγώνας με φτυάρι
Ο αγώνας με φτυάρι, ήταν κάποτε ένα άθλημα Χειμερινού Αγώνων που περιλαμβάνει την ολίσθηση μιας ράχης με ένα φτυάρι χιονιού. Νικητής είναι όποιος τερματίσει πρώτος ή σε καλύτερο χρόνο, αν ο αθλητής κατεβαίνει μόνος του την πλαγιά. Πρόκειται για ένα πραγματικά ανταγωνιστικό άθλημα στο οποίο οι συμμετέχοντες γλιστρούν καθήμενοι σε φτυάρια χιονιού.

Ολίσθηση με γουόκ
Μερικοί άνθρωποι αγαπούν πραγματικά το μαγείρεμα με ένα γουόκ, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που λατρεύουν πραγματικά την... οδήγηση πάνω σε ένα γουόκ. Οι αγώνες Wok είναι σαν αυτή με τα φτυάρια, αλλά χωρίς την ενοχλητική λαβή.
Το άθλημα αυτό ξεκίνησε στη γερμανική τηλεόραση ως αστείο το 2003, αλλά γρήγορα διαδόθηκε και τελικά έγινε επαγγελματικό.  Οι αγωνιστές του Wok δεν χρησιμοποιούν σκληρό προστατευτικό εξοπλισμό.

Μπαλέτο σκι
Τα πιο παράξενα αθλήματα είναι αυτά που αφορούν τη συγχώνευση δύο εντελώς άσχετων δραστηριοτήτων. Το μπαλέτο σκι, για παράδειγμα, είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: ένα μπαλέτο που εκτελείται πάνω σε χιονοπέδιλα. Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε γιατί κάποιος πίστευε ότι ήταν καλή ιδέα ή κάτι που χρειαζόταν ο κόσμος. Η Ολυμπιακή Επιτροπή προσπάθησε να τη νομιμοποιήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με το ντεμπούτο της ως «άθλημα επίδειξης». Έπειτα από μια σειρά απογοητευτικών γεγονότων στους Ολυμπιακούς της δεκαετίας του 1990, τελικά καταργήθηκε το 2000.

Με πληροφορίες του sputniknews.gr 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close