News , Guide

5 μυστικά για να καταπολεμήσεις το κρύο του χειμώνα

Από το κρύο, ίσως να σου ξεφεύγουν ακόμα και τα πιο απλά!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021

Είναι γνωστό, πως όταν το κρύο κάνει την εμφάνισή του στην Κύπρο, όλοι τρέχουμε να βρούμε τα ζεστά μας και τα παλτά μας, κάτι που άλλες χώρες, λόγω των πολικών θερμοκρασιών τους, έχουν ήδη ετοιμαστεί για τον βαρύ χειμώνα.

Η Κύπρος αναφορικά με το κρύο, έχει τα πάνω και τα κάτω της, εφόσον μία μέρα είναι ζεστή, μία έχει συννεφιές και την άλλη, το κρύο και οι βροχές αλλά και τα χιόνια είναι έτοιμα να σε αναστατώσουν!

Αν κρυώνεις, λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό και για κάποιο λόγο δεν μπορείς να το ελέγξεις μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, ξεκίνα από τα πιο απλά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να «διώξεις» το κρύο.

Εκμεταλλεύσου τον φούρνο της κουζίνας
Αν για κάποιο λόγο, έχεις ανάψει τζάκι ή σόμπα και ακόμα κρυώνεις, εκμεταλλεύσου για λίγα λεπτά και στον φούρνο της κουζίνας.  Θα ζεστάνει το χώρο περισσότερο και θα έχεις και την ευκαιρία να ψήσεις και κέικ!

Πες «όχι» στο καυτό μπάνιο
Να κάνεις μπάνιο ή να μην κάνεις μπάνιο, εφόσον είναι κρύο; Ιδού η απορία.  Πολλοί από εμάς, σίγουρα έχουμε μπει στο δίλημμα, να κάνουμε μπάνιο για να ζεσταθούμε ή να μην κάνουμε λόγω του ότι μόλις βγούμε θα ξαναπαγώσουμε;   Η λύση είναι να κάνουμε μπάνιο, όχι όμως με καυτό νερό, για να διατηρηθεί η θερμοκρασία καλύτερα στο σώμα μας.

Προτίμησε τροφές και ροφήματα που θα σε ζεστάνουν
Φαγητά όπως οι ζεστές σούπες, τροφές όπως το αβοκάντο, το τσίλι, συνοδευτικά με μπαχαρικά αλλά και ροφήματα ζεστά, θα σε κάνουν να ζεσταθείς, χωρίς να χρειαστείς σε μεγάλο βαθμό την σόμπα ή και τις κουβέρτες.

Άνοιξε τις κουρτίνες των δωματίων σου
Μπορεί έξω να κάνει παγωνιά, ο ήλιος όμως που ίσως εμφανιστεί για λίγα δευτερόλεπτά να ζεστάνει έστω και για λίγο το δωμάτιό σου και το κορμί σου.

Να επιλέγεις ζεστά ρούχα
Ίσως να νομίζεις πως έχεις ντυθεί ζεστά αλλά τελικά να μην το αντιλήφθηκες πως δεν φοράς ρούχα με ύφασμα μαλλιού και βαμβακιού.  Αυτά θα σε βοηθήσουν να ζεσταθείς, ακόμα κι αν δεν έχεις σόμπα, καλοριφέρ ή τζάκι.

Ζεστάθηκες, τώρα, έστω και λίγο;

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close