News , Guide

Στην Κύπρο αναμένεται να ιδρυθεί Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021

Χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ως αποτέλεσμα μετεξέλιξης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Ένα Υφυπουργείο υψίστης σημασίας για τον τόπο και την κοινωνία αφού ο κύριος στόχος του θα είναι η διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, που δοκιμάζεται έντονα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας», προστίθεται.

Το Παρατηρητήριο σημειώνει ακόμα ότι η επιλογή της/ου Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα πρέπει να γίνει στη βάση πολιτικών κριτηρίων ή σκοπιμοτήτων και ότι είναι τέτοιας σημασίας η σύσταση του συγκεκριμένου Υφυπουργείου που δεν χωρούν πειραματισμοί ή βολέματα ημετέρων.

Το Υφυπουργείο θα πρέπει να αναλάβει μια ανεξάρτητη προσωπικότητα που να μπορεί να διαχειριστεί τα κοινωνικά θέματα με ορθότητα και αποτελεσματικότητα, και να έχει  γνώση των κοινωνιολογικών προβλημάτων που μαστίζουν τον τόπο μας. Μια προσωπικότητα που να μπορεί να ικανή να αναγνωρίζει και να αξιολογεί κατάλληλα τις ανάγκες των πολιτών και ειδικά των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ώστε να θέσει τις βάσεις για την ευημερία και την καλή ποιότητα ζωής τους.

«Είναι πολύ σημαντικό η/ο Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας να έχει στενή συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών ώστε να επιλυθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που προκύπτουν για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και να υλοποιηθούν δράσεις και προγράμματα με σκοπό να βοηθηθεί η τόσο μεγάλη και παραμελημένη πληθυσμιακή ομάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close