News , Guide

Κρύο και χιόνια στο σημερινό «μενού» του καιρού

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021

Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, με την πιθανότητα χιονόπτωσης στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται να φθάσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 11 στα παράλια ενώ απόψε η θερμοκρασία αναμένεται να ακουμπήσει τους 3 βαθμούς την Κλίμακας Κελσίου.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:
Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα στα παράλια και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα σύντομα εξασθενούν και περιορίζονται σε μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα ορεινά θα συντηρείται παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά μέτριοι 4 Μποφόρ σύντομα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ και αργότερα παροδικά στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Στα ορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και παροδικά τοπικά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα νότια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 6 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που από αργά το απόγευμα και το βράδυ θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα βόρεια παράλια.

Την Παρασκευή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρά κυρίως χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου καιρού ήταν 11 εκατοστά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close