News , Guide

Υπάρχει το ενδεχόμενο ενός νέου τοπικού lockdown στη Λεμεσό;

Η επιβαρυμένη εικόνα και το σχόλιο του επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας, Δρος Κωνσταντίνου Τσιούτη.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2021

Καλεσμένος στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι» βρέθηκε σήμερα, ο επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης, ο οποίος –μεταξύ άλλων- κλήθηκε να σχολιάσει την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, τις τελευταίες ημέρες, η οποία αν και εμφανώς βελτιωμένη, δείχνει αυξημένο φορτίο στην επαρχία Λεμεσού.

Ο Δρ Τσιούτης ρωτήθηκε εάν η επιβαρυμένη εικόνα της Λεμεσού, σε σύγκριση με τις άλλες πόλεις, μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο, τοπικό lockdown σύντομα, με τον επικεφαλής να επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή «είμαστε σε φάση χαλαρώσεων των μέτρων και δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε την επιβολή νέων, πιο αυστηρών, πόσο δε μάλλον, τοπικού επιπέδου».

Όπως ξεκαθάρισε, μπορεί να φαίνεται πως η Λεμεσός είναι πιο επιβαρυμένη, αλλά αυτή τη στιγμή ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την ίδια ταχύτητα και τον ίδιο ρυθμό σε όλη την Κύπρο, οπότε όποια μέτρα λαμβάνονται και θα ενδεχομένως να ληφθούν μελλοντικά, πρέπει να αφορούν και να εφαρμόζονται σε όλες τις πόλεις και όχι σε τοπικό επίπεδο.

Κλείνοντας, ο Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως δεν έχει τεθεί θέμα τοπικού lockdown, αποκλείοντας εμμέσως πλην σαφώς μία τέτοια πιθανότητα στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close