Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2021
Καλεσμένος στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι» βρέθηκε σήμερα, ο επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης, ο οποίος –μεταξύ άλλων- κλήθηκε να σχολιάσει την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, τις τελευταίες ημέρες, η οποία αν και εμφανώς βελτιωμένη, δείχνει αυξημένο φορτίο στην επαρχία Λεμεσού.
Ο Δρ Τσιούτης ρωτήθηκε εάν η επιβαρυμένη εικόνα της Λεμεσού, σε σύγκριση με τις άλλες πόλεις, μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο, τοπικό lockdown σύντομα, με τον επικεφαλής να επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή «είμαστε σε φάση χαλαρώσεων των μέτρων και δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε την επιβολή νέων, πιο αυστηρών, πόσο δε μάλλον, τοπικού επιπέδου».
Όπως ξεκαθάρισε, μπορεί να φαίνεται πως η Λεμεσός είναι πιο επιβαρυμένη, αλλά αυτή τη στιγμή ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την ίδια ταχύτητα και τον ίδιο ρυθμό σε όλη την Κύπρο, οπότε όποια μέτρα λαμβάνονται και θα ενδεχομένως να ληφθούν μελλοντικά, πρέπει να αφορούν και να εφαρμόζονται σε όλες τις πόλεις και όχι σε τοπικό επίπεδο.
Κλείνοντας, ο Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως δεν έχει τεθεί θέμα τοπικού lockdown, αποκλείοντας εμμέσως πλην σαφώς μία τέτοια πιθανότητα στο άμεσο μέλλον.
Σχετικά
Αυτό το καλοκαίρι ζήσε το απόλυτο Resort Lifestyle στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, στη Λεμεσό
Σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της Μεσογείου, τη Λεμεσό, το Parklane δημιουργεί έναν κόσμο όπου η φιλοξενία συναντά το design, η γαστρονομία συναντά την εμπειρία και η διαμονή μετατρέπεται σε τρόπο ζωής
Άστατος ο καιρός σήμερα, άνοδος θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Last Minute: 13 υπέροχα ξενοδοχεία για να κάνεις Πάσχα στο νησί!
Αυτό το Πάσχα ανακαλύπτουμε από την αρχή την ομορφιά της Κύπρου, με αφετηρία πανέμορφα ξενοδοχεία του νησιού μας και τις εμπειρίες που μας προσφέρουν
ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε στον «θρόνο» της η πατάτα της Ξυλοφάγου
Στη θέση της επανατοποθετήθηκε μετά από τρείς βδομάδες η πατάτα της Ξυλοφάγου.
Πορτογαλία: Η Έβορα ετοιμάζεται να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2027
Η Έβορα γίνεται η τέταρτη πορτογαλική πόλη που ανακηρύσσεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Η Μαντόνα επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 23 χρόνια
Η βασίλισσα της ποπ θα εμφανιστεί στη δεύτερη σεζόν του «The Studio» του Σεθ Ρόγκεν, μετατρέποντας την ιστορία της ακυρωμένης βιογραφικής της ταινίας σε τηλεοπτική σάτιρα για το σύγχρονο Χόλιγουντ.
Το πρώτο The Macallan Lounge στην Κύπρο, μόλις άνοιξε τις πόρτες του
Το ARARAT – The Signature Collection παρουσιάζει το The Macallan Lounge στην Κύπρο
Τα ανταμώματα των Επιταφίων στις πόλεις του νησιού
Οι περιφορές και τα ανταμώματα των Επιταφίων που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής σε όλο το νησί