Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2021
Μετά από αρκετές αναβολές λόγω της πανδημίας covid 19, θα παρουσιαστεί τόσο διαδικτυακά όσο και με την φυσική παρουσία κοινού, η παράσταση που προέκυψε μέσα από το πεντάμηνο εργαστήρι έρευνας και ανάπτυξης θεατρικού έργου, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2020.
Το εργαστήρι που οργανώθηκε με τη συνεργασία της θεατρικής ομάδας Fresh Target Theatre Ensemble και του Θέατρο Ριάλτο, στο πλαίσιο της προγράμματος Associate Artist Residence Scheme του Θεάτρου, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία τεσσάρων νέων μονόπρακτων έργων Κύπριων συγγραφέων, τα οποία θα παρουσιαστούν σε μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου.
Στη διάρκεια εξέλιξης των θεατρικών έργων, με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Πάρι Ερωτοκρίτου, οι συγγραφείς Μαρία Α. Ιωάννου, Αυγή Λίλλη, Στέφανος Σταυρίδης και Γιώργος Τριλλίδης, μοιράστηκαν το αρχικό τους υλικό με μια βασική ομάδα ηθοποιών οι οποίοι αυτοσχεδίασαν, έπαιξαν και ζωντάνεψαν τα λόγια των συγγραφέων, έτσι ώστε να εξελίξουν τα έργα τους σε τέσσερα ολοκληρωμένα μονόπρακτα, διάρκειας 15 λεπτών το καθένα. Μοναδικό έναυσμα για τους συγγραφείς, η θεματική Develop. Develop Again. Develop Better. (Developing in Cyprus).
Τι σχέση έχουν μια λάμπα που βρίζει, ο θάνατος ενός παππού το ‘74, η ανακάλυψη ενός νέου εμβολίου και ένα gate αεροδρομίου;

Έργα:
Μεταθανάτιος Διάλογος της Μαρίας Α. Ιωάννου
Έργο σε Εξέλιξη της Αυγής Λίλλη
Ένα Γουρούνι Λιγότερο του Στέφανου Σταυρίδη
Gate 8 του Γιώργου Τριλλίδη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Πάρις Ερωτοκρίτου και Μαρία Κυριάκου
Ηθοποιοί: Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Βασίλης Χαραλάμπους και Βαρβάρα Χριστοφή.
Δραματολόγος: Άννα Κάλβαρη
Το αναλόγιο πραγματοποιείται με την στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Οδηγίες προς θεατές:
Παρακαλείται το κοινό όπως προαγοράζει τα εισιτήρια του, προσέρχεται έγκαιρα στο Θέατρο, κρατεί τις αποστάσεις και φέρει προστατευτική μάσκα εντός του Θεάτρου.
Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00
Εισιτήρια: € 7
Πληροφορίες / Εισιτήρια: www.rialto.com.cy boxoffice@rialto.com.cy, Rialto App
-
Θέατρο Ριάλτο
21 Φεβρουαρίου 2021
Σχετικά
Ο Νοέμβριος επί σκηνής: 20 παραστάσεις σε όλη την Κύπρο
Πρεμιέρες, επαναλήψεις και παραγωγές από την Ελλάδα γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με κωμωδίες, δυνατά δράματα και ιστορίες που αξίζει να ανακαλύψουμε
Η Οικογένεια Άνταμς – The Musical έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία για να μας χαρίσει μια μοναδική θεατρική εμπειρία!
Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.