Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021
Μια λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά για τους Δανούς ταξιδιώτες δημοσίευσε το Vagabond, το κορυφαίο περιοδικό της Σκανδιναβίας και ταυτόχρονα ένα από τα δημοφιλέστερα ταξιδιωτικά μέσα της Δανίας, στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας.
Την πρώτη θέση στη λίστα κατέχει η Νάξος, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Άνδρος και ακολουθούν Μύκονος, Σαντορίνη, Κουφονήσια, Μήλος και η Ίος που θεωρείται η νέα υποσχόμενη είσοδος για τις αγορές της Σκανδιναβίας. Ο συντάκτης του αφιερώματος δηλώνει μαγεμένος από το νησί με τις αμμώδεις ονειρεμένες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά, που έχει εμφανιστεί σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές. Η λίστα έχει μεγάλη σημασία για τον ελληνικό τουρισμό στη Δανία, μία χώρα της οποίας η εθνική οικονομία έχει επιδείξει εντυπωσιακές επιδόσεις και μεγάλες αντοχές ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από εκπροσώπους τριών Δήμων σχετικά με το αφιέρωμα:
Ίος
«Η πανδημία δεν θα μας καταβάλει. Κατορθώσαμε να κρατήσουμε δυνάμεις, παρά τις αντιξοότητες της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος ετοιμάζουμε δύο σύγχρονες ιστοσελίδες, νέο τουριστικό λογότυπο και θεματικά βίντεο με στόχο να αναδείξουμε όλες τις διαστάσεις του προορισμού. Παράλληλα, με τις κατάλληλες ενέργειες προβολής δηλώνουμε «παρών» σε μεγάλα αφιερώματα σε Μέσα του εξωτερικού», δηλώνει ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.
Νάξος & Μικρές Κυκλάδες
«Το 2020 ήταν μία δύσκολη τουριστική χρονιά με τους Έλληνες ταξιδιώτες να μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Υπό αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες δεν πάψαμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι προορισμοί μας να αποσπούν πρωτιές σε παγκόσμια κλίμακα. Τα ειδικά ενδιαφέροντα, η γαστρονομία και το island hopping είναι συστατικά της διαρκούς προσπάθειας μας», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.
Άνδρος
«Με εφόδια την υγειονομική θωράκιση, το εύρος ειδικών μορφών τουρισμού και τη μοναδική ακτογραμμή, η Άνδρος στάθηκε όρθια πέρυσι, ενώ γενικότερα δεν έχει πάψει να πρωτοστατεί σε λίστες διεθνών ΜΜΕ από όλο τον κόσμο. Μέσα από ένα συγκροτημένο πρόγραμμα προβολής, ο Δήμος θέτει τις βάσεις για νέες διεθνείς διακρίσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.
Πηγή: www.newsbeast.gr
Σχετικά
Με τη νέα εφαρμογή, θα ελέγχεις τον καιρό, τη θάλασσα και την κίνηση στις παραλίες πριν φύγεις από το σπίτι
Live εικόνα και καιρικές συνθήκες από τις παραλίες του Πρωταρά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.
AMARA: 7 Χρόνια Αριστείας και Διαχρονικής Φιλοξενίας
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το AMARA καθιερώθηκε ως ένας ξεχωριστός προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας
Η Coral Cyprus και τα πρατήρια Shell παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια των Shell V-Power & Shell GO+ με μεγάλο έπαθλο 3 Jeep® Avenger
Η νέα καμπάνια συνδέει τα καύσιμα τελευταίας γενιάς Shell V-Power με την εφαρμογή Shell GO+ και ολοκληρώνεται με διαγωνιστικές δοκιμασίες δεξιότητας για την ανάδειξη τριών νικητών
Η Lidl Κύπρου θωρακίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη νέα εταιρική δέσμευση «Full εγγύηση Lidl»
Η εταιρεία εισάγει πολιτική επιστροφής χρημάτων στα φρέσκα προϊόντα, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της τοπικής εφοδιαστικής της αλυσίδας
Δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης
Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels, καθώς βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, με βάση τα Travelers’ Choice Awards του Tripadvisor
Το Aphrodite Hills Resort παρουσιάζει το ανανεωμένο The Racket Club
Ένα νέο κεφάλαιο για το κορυφαίο θέρετρο της Κύπρου.
Στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία με βροχές και καταιγίδες
Πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εγκαινιάζει το NALU Latchi by Leonardo Limited Edition-Πρώτες εικόνες
Το θέρετρο προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία, κεντρική πισίνα και πλωτό υδάτινο πάρκο στη θάλασσα
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχονται βροχές από την Παρασκευή
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από αύριο Παρασκευή.
Η Κύπρος έχει τις καθαρότερες θάλασσες για κολύμπι στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρωτιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
Διεθνής αποθέωση για κυκλαδίτικο νησί μέσα από αφιερώματα των Times
Περιγράφεται ως ένα «χαρακτηριστικό και γοητευτικό σύμπλεγμα» Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ιδανικό για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα, τη γαστρονομία και τη ζωντανή ατμόσφαιρα του νησιού