News , Guide

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση για παγκόσμια κυριαρχία της βρετανικής παραλλαγής

«Πρόκειται να σαρώσει και στον κόσμο, κατά πάσα πιθανότητα»

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021

Η παραλλαγή του κορωνοϊού που αρχικά εντοπίστηκε το Σεπτέμβριο στο Κεντ της ΝΑ Αγγλίας θα γίνει το επικρατέστερο στέλεχος του ιού σε όλο τον κόσμο, εκτίμησε η επικεφαλής του επίσημου δικτύου φορέων γονιδιωματικής ανάλυσης ιών στο Ηνωμένο Βασιλείου.

Μιλώντας σε podcast του BBC, η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας και Μικροβιολογίας στο Κέμπριτζ Σάρον Πίκοκ, που είναι και διευθύντρια της Κοινοπραξίας Γονιδιωματικής Ανάλυσης ΗΒ, είπε ότι το βρετανικό στέλεχος «έχει σαρώσει» στη Βρετανία και ότι με βάση την αυξημένη έως και κατά 70% μεταδοτικότητά του αναμένει πως «πρόκειται να σαρώσει και στον κόσμο, κατά πάσα πιθανότητα».

Πρόσθεσε ότι η υψηλή μεταδοτικότητα μεταλλάξεων του κορωνοϊού θα δημιουργεί δυσκολίες στην αντιμετώπισή του για αρκετά χρόνια. «Όταν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον ιό ή όταν μεταλλαχθεί από μόνος του σε μορφή που δεν θα είναι μολυσματική, που δεν θα προκαλεί νόσηση, τότε θα μπορούμε να σταματήσουμε να ανησυχούμε για αυτόν τον ιό. Αλλά νομίζω, κοιτώντας στο μέλλον, ότι θα αναλύουμε γονιδιωματικές αλληλουχίες για χρόνια. Θα το κάνουμε αυτό ακόμα σε δέκα χρόνια από τώρα, κατά την άποψή μου», είπε η καθηγήτρια Πίκοκ.

Πρόσθεσε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να λειτουργούν καλά έναντι των βασικών παραλλαγών του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close