Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

5 σπουδαίες ταινίες που επιβεβαιώνουν τη σχέση ανθρώπου-ζώου

Θα σε (ξανά) συγκινήσουν!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2021

Ανέκαθεν τα ζώα, άγρια ή ήμερα μπορούσαν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου.  Αυτό το επιβεβαιώνουμε και σήμερα, έχοντας για παράδειγμα ένα σκύλο ή μια γάτα για κατοικίδιο, τα οποία πολλές φορές μας δίνουν όλα όσα χρειαζόμαστε μετά από μία δύσκολη μέρα.

Ένα ζώο μπορεί να σου προσφέρει αγάπη, κάτι που χρειάζεσαι (όσο και να μην το ζητάς).  Μπορεί επίσης, να σου προσφέρει ηρεμία και πάνω από όλα να σου διδάξει πολλά, που μέχρι στιγμής δεν ξεστόμισες ή δεν ένιωσες.

Πολλές είναι οι ταινίες που έκαναν μικρούς και μεγάλους να νιώσουν πως πράγματι, ένα ζώο έχει πολλά να μας προσφέρει• αγάπη, προστασία, δύναμη, ηρεμία και επιβεβαίωση πως αξίζουμε να ζούμε έστω κι αν η ζωή, κάποτε μας τα φέρνει αλλιώς. Σου δίνουν, επίσης το έναυσμα, να προχωρήσεις, να αγωνιστείς και να παλέψεις.  Ένα ακόμα σίγουρο, είναι ότι αν δώσεις αγάπη και προστασία στα ζώα, αυτά θα σου τα ανταποδώσουν όχι διπλάσιες φορές, αλλά άπειρες.

 

 

Χάτσικο - Hachiko (2009)
Είναι ίσως η πιο συγκινητική ταινία που μπορεί να δει κάποιος, η οποία επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την σχέση σκύλου-ανθρώπου. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία ενός σκύλου, ενός σκύλου-σύμβολο, τον Hachiko που η αγάπη του προς το αφεντικό του, τον έκανε να περιμένει σχεδόν δέκα χρόνια, έξω από ένα σιδηροδρομικό σταθμό, για να γυρίσει από τη δουλειά.

Ο Hachiko, κουτάβι ράτσας Ακίτα, υιοθετείται από έναν καθηγητή Πανεπιστημίο, ο οποίος παρά τις αμφιβολίες που είχε για να τον κρατήσει, εν τέλει τον φρόντισε και του πρόσφερε όλα όσα δεν ένιωσε κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο δεσμός μεταξύ τους, αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, καθώς ο σκύλος, συνόδευε το αφεντικό του στη δουλειά κάθε πρωί, και τον περίμενε στις ράγες του τρένου, μέχρι να επιστρέψει, γυρίζοντας μαζί στο σπίτι.  Παρόλο, όμως που ο καθηγητής, πέθανε και δεν επέστρεψε ποτέ, ο σκύλος έμεινε πιστός για όλη του την ζωή.

Σήμερα στο σημείο που περίμενε ο Hachiko, όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει ένα μπρούτζινο άγαλμα, σύμβολο της αγάπης και της αφοσίωσής του προς το αφεντικό του.

 

 

Ανταρκτική: Στα όρια του αδύνατου - Eight Below (2006)
Πρόκειται για μια ταινία, βασισμένη και αυτή σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα σκυλιά, ενός μέλους μιας επιστημονικής αποστολής, στην Ανταρκτική.  Τα μέλη της αποστολής, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και ενός ατυχήματος, αναγκάζονται να επιστρέψουν πίσω, εγκαταλείποντας τη βάση, αφήνοντας πίσω τους και τα σκυλιά.  Αυτά, παρόλο που δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης, μετά από περίπου έξι μήνες, καταφέρνουν να επιβιώσουν• κάτι που η ομάδα ανακαλύπτει αργότερα.

 

 

Ο καλύτερός μου φίλος - A Dog's Purpose (2017)
Η συγκεκριμένη ταινία, είναι βασισμένη στο best-seller μυθιστόρημα του Bruce Cameron, «A Dog’s Purpose», και επιβεβαιώνει το νόημα της ύπαρξης ενός σκύλου, ανάμεσα στις ζωές ανθρώπων, οι οποίοι μαζί του γελάνε, αγαπάνε πιο πολύ και καταλαβαίνουν τα νόημα της ζωής.

Στην ταινία, ένα κουτάβι, ο συμπαθής Μπέιλι, σώζεται από ένα παιδί, τον Ίθαν και από τη μητέρα του, ενώ την ίδια ώρα ο μπαμπάς τους έχει αμφιβολίες αν θα το κρατήσουν ή όχι.  Τα χρόνια περνάνε, το αγόρι μεγαλώνει, ερωτεύεται και η συντροφιά του σκύλου παραμένει.  Παρόλα αυτά, ο μεγάλος πια Ίθαν υποχρεώνεται να αφήσει τον σκύλο λόγω σπουδών.  Κατά τη διάρκεια όμως των σπουδών του, ο σκύλος Μπέιλι αρρωσταίνει και πεθαίνει.

Το τέλος όμως δεν είναι όπως το περιμένει κάποιος, καθώς ο Μπέιλι «ξαναγεννιέται» αλλάζοντας φύλα και ράτσες, με στόχο να επανασυνδέεται συνεχώς με τον αγαπημένο του ξεχωριστό φίλο Ίθαν.

 

 

Σκυλομπερδέματα - Snow Dogs (2002)
Μια ταινία, οικογενειακή με αρκετό γέλιο, μας επιβεβαιώνει (ξανά) πως η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, και κυρίως με σκύλους, μπορεί πράγματι να μας δώσει περισσότερη δύναμη και πείσμα για τη ζωή.  Ένας υιοθετημένος οδοντίατρος από το Μαϊάμι επισκέπτεται την Αλάσκα για να παραλάβει την κληρονομιά που του άφησε η πραγματική του μητέρα.

Χωρίς, φυσικά να το ξέρει, και με έκπληξη, αντιλαμβάνεται ότι η κληρονομιά, δεν είναι παρά οκτώ καθαρόαιμα χάσκι σκυλιά, τα οποία είναι εκπαιδευμένα να οδηγούν έλκηθρα.  Κάνοντας σκέψεις να επιστρέψει πίσω, το γεγονός ότι ήθελε να αναζητήσει τον πραγματικό του πατέρα, τον κάνει να μένει εκεί, και με το παραπάνω.

Μια σειρά από σκηνές γέλιου, αγωνίας και πολλών μηνυμάτων έρχονται να επιβεβαιώσουν, την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση και την πίστη που μπορούν να έχουν τα σκυλιά, προς τον άνθρωπο.

 

 

Duma – Ντούμα (2005)
Ο Ντούμα είναι ένας ορφανός γατόπαρδος, ο οποίος σώζεται από έναν πατέρα και τον γιο του, μεταφέροντάς τον στο αγρόκτημα, σε μια απομονωμένη περιοχή στην Αφρική.  Η φιλία μεταξύ του αγοριού και του Ντούμα, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, κυρίως όταν ο πατέρας αρρωσταίνει και πεθαίνει.

Προτού πεθάνει ο πατέρας του αγοριού, έκαναν σχέδια να επιστρέψουν τον Ντούμα, πίσω στη φύση.  Η μητέρα του, αποφασίζει να μετακομίσουν στην πόλη, μαζί με τον Ντούμα έχοντας σκοπό να τον μεταφέρουν σε ζωολογικό κήπο.

Το αγόρι όμως, έχοντας στόχο να κάνει αυτό που ήθελε ο πατέρας του, (που το θεωρούσε σωστό), ξεκίνησε για ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, επιστρέφοντας τον Ντούμα στη φύση.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close