News , Guide

Έρχονται νέες αλλαγές στο Instagram

Νέο εργαλείο για προστασία από χάκερς

Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2021

Η παραβίαση των Instagram λογαριασμών από τρίτους είναι κάτι σύνηθες πλέον. Όπως σημειώνει και δημοσίεμα των Unboxholics, λίγο η απροσεξία του χρήστη, λίγο οι ικανότητες του hacker, πολλές φορές λογαριασμοί παραβιάζονται και οι hackers αναρτούν περιεχόμενο δικό τους ή σβήνουν περιεχόμενο του χρήστη, παραπλανώντας το κοινό του. Τώρα το Instagram αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό και εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο θα προστατέψει τους χρήστες όχι από την ίδια την παραβίαση των λογαριασμών τους, αλλά καλύτερα από τις επιπτώσεις αυτής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το “Recently Deleted” χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να ανακτούν διαγραμμένες φωτογραφίες, videos, reels, IGTV videos και Stories, έως και 30 μέρες πριν. Όλα υπό την προϋπόθεση φυσικά πως θα καταφέρετε να πάρετε και πάλι τον έλεγχο του λογαριασμού σας σε περίπτωση παραβίασης. Μάλιστα για να μπορέσετε να επαναφέρετε ή να διαγράψετε μόνιμα αναρτήσεις από το λογαριασμό σας, το Instagram θα πρέπει να επιβεβαιώσει πως είστε ο κάτοχος του λογαριασμού, είτε μέσω SMS είτε μέσω mail.

Έτσι, ακόμα κι αν ο hacker βρει ή μαντέψει τον κωδικό σας στο Instagram, αν το τηλέφωνό σας και το mail σας παραμείνουν ασφαλή, δε θα μπορέσει να διαγράψει μόνιμα το περιεχόμενό σας. Εξαίρεση αποτελούν τα Stories καθώς θα παραμείνουν στην “recently deleted” σελίδα μόνο για 24 ώρες πριν διαγραφούν εντελώς. Θα βρείτε το Recently Deleted τμήμα στα Settings>Account>Recently Deleted.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close