Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2021
Ανάμεσα στα 5 υποτιμημένα νησιά της Μεσογείου βρίσκεται ένας ελληνικός προορισμός που για εμάς του Ελληνες δεν αποτελεί έκπληξη. Ο λόγος για την πανέμορφη Σύρο, την αρχόντισσα των Κυκλάδων.
Φημισμένη για το θερμό κλίμα της και την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά της, η Μεσόγειος αποτελεί τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό παγκοσμίως. Μπορεί το καλοκαίρι να φαίνεται πολύ μακριά ακόμα και οι συνθήκες λόγω της πανδημίας να μάς βάζουν φρένο στα σχέδια μάς για ένα ταξίδι, αλλά ο διεθνής Τύπος από τώρα έχει αρχίσει στα αφιερώματα για τις καλοκαιρινές διακοπές και τους ιδανικούς προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη.
Όπως αναφέρει το Forbes στο δημοσίευμά του, πέρα από τα πασίγνωστα και δημοφιλή νησιά της Μεσογείου, όπως είναι η Σαρδηνία, η Σικελία, το Κάπρι, η Ίμπιζα, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Μαγιόρκα κλπ, υπάρχουν κρυμμένα διαμάντια που περιμένουν τους πιο ψαγμένους επισκέπτες για exclusive απολαύσεις!
Στη λίστα του με τα λιγότερο γνωστά, αλλά πανέμορφα νησιά, ιδανικά για ταξιδιώτες που επιθυμούν να βγουν εκτός πεπατημένης, το Forbes περιλαμβάνει τη Σύρο.

Σύρος, Ελλάδα
Από την άγρια βόρεια πλευρά μέχρι τους νότιους παραθαλάσσιους οικισμούς και την αρχοντική Ερμούπολη, η Σύρος προσφέρεται όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά και για ανοιξιάτικες αποδράσεις. Εάν η Μύκονος είναι το νησί της διασκέδασης και η Σαντορίνη ένας κατεξοχήν ρομαντικός προορισμός, η Σύρος φαντάζει τελείως διαφορετική, συνδυάζοντας τον αριστοκρατικό με τον παραδοσιακό νησιώτικο αέρα. Σε συνδυασμό με τις όμορφες παραλίες και το καλό φαγητό, αποτελεί τον ιδανικό προoρισμό για το Forbes.
Από την πρώτη στιγμή θα σας γοητεύσει η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, μία αρχιτεκτονική, που μαρτυρά την ιστορία της Σύρου, η οποία ξεκινά από τους πανάρχαιους χρόνους. Ολόκληρη η Σύρος συνδυάζει το παλιό με το καινούριο και το κλασικό με το μοντέρνο που συναρπάζει όλους τους επισκέπτες. Νεοκλασικός αέρας στην Ερμούπολη και κοσμοπολίτικος στην Ντελαγκράτσια, αλλά και νησιώτικος στον Γαλησσά και το Κίνι, κάνουν την Σύρο ένα νησί που θα σας μαγέψει με τις ομορφιές της.
Η Ερμούπολη, η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σύρου, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στους λόφους που περιβάλλουν το λιμάνι. Πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα αρχοντικά, εντυπωσιακά κτίρια όπως αυτό του Δημαρχείου στην πλατεία Μιαούλη ή του Θέατρου Απόλλων, τα αριστοκρατικά βαπόρια με τα νεοκλασικά κτίρια με θέα το Αιγαίο και η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι μερικά από τα πράγματα που θα σας εντυπωσιάσουν. Η Σύρος δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο νησί των Κυκλάδων. Έχει κλασσική ομορφιά και αριστοκρατική φινέτσα που την αντιλαμβάνεστε από την στιγμή που θα ανοίξει η μπουκαπόρτα του πλοίου.
Οι επαύλεις στην Ντελαγκράτσια, η πέτρινη προβλήτα με τους φοίνικες στον Γαλισσά και τα γραφικά ξωκλήσια στα Χρούσσα είναι μόνο μερικά ακόμα από τα αξιοθέατα που αξίζει να δείτε στην όμορφη Σύρο.
Η Ερμούπολη σε γοητεύει με την πρώτη ματιά./Φωτογραφία: Anastasia Rapti/Unsplash

Ταμπάρκα, Ισπανία
22 χιλιόμετρα από το Αλικάντε βρίσκεται το μικρό νησί της Ταμπάρκα, το οποίο είναι το μικρότερο κατοικημένο νησί στην Ισπανία. Ο πληθυσμός είναι περίπου 80 άτομα, αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί τουρίστες έρχονται εδώ από την Κόστα Μπλάνκα. Το νησί έχει παραλίες με γαλάζια νερά, σπάνια είδη πουλιών και μοναδική βλάστηση. Οι τουρίστες έρχονται σε αυτό το μικρό νησί για να κάνουν καταδύσεις και να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά.

Νησιά Κερκένα, Τυνησία
Ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Τυνησίας, στον κόλπο του Γκαμπές και μια ώρα περίπου με το καραβάκι μακριά από την πόλη στου Σφαξ, βρίσκονται χαμένα τα τροπικά νησάκια Κερκένα. Παραμένει κρυφός παράδεισος, γνωστός μόνο στους ψαγμένους τουρίστες και στους εύπορους Τυνήσιους που με πολυτελή γιοτ επισκέπτονται τις εξοχικές τους κατοικίες.

Κέκοβα, Τουρκία
Η Κέκοβα είναι ένα μικρό νησί στην Τουρκία, που είναι γνωστό για τα πανέμορφα τιρκουάζ νερά του, αλλά και για την αρχαία και μυστηριώδη βυθισμένη πόλη του. Η γη γλίστρησε μέσα στη Μεσόγειο, όταν ένας τρομερός σεισμός έπληξε την Τουρκία τον 2ο αιώνα. Τα μισά από τα σπίτια, είναι τώρα ερείπια, και βυθισμένες σκάλες κατεβαίνουν μέσα στο νερό. Μερικά από τα θεμέλια των κτιρίων και το αρχαίο λιμάνι είναι εντελώς κάτω από την επιφάνεια του νερού. Ολόκληρη η περιοχή ανακηρύχθηκε ειδικά προστατευόμενη περιοχή το 1990 από την τουρκική κυβέρνηση, και απαγορεύονται κολύμβηση και καταδύσεις. Κάθε καλοκαίρι, οι επισκέπτες φτάνουν στο νησί για να κοιτάξουν πάνω από το νερό για να δουν τα ερείπια της πόλης.

Μλιέτ, Κροατία
Γεμάτο υπέροχους κολπίσκους με σμαραγδένια κατακάθαρα νερά, το Μλιετ είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Κροατίας. Είναι το απόλυτο ησυχαστήριο, ένα ευλογημένο μέρος που η ζωή κυλά αργά, με βασικές προτεραιότητες κατοίκων και επισκεπτών, το ψάρεμα, το κολύμπι και τον ύπνο.
Σχετικά
Βροχές και καταιγίδες (και) σήμερα - Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή με ορατό το ενδεχόμενο βροχών και καταιγίδων.
Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε ηλικία 103 ετών
Ήταν συγγραφέας και η δεύτερη σύζυγος του τέως πρωθυπουργού της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου, σε ηλικία 103 ετών
Αυτά είναι τα 9 αυθεντικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά της Κύπρου, που θα λειτουργήσουν φέτος
Η περίοδος λειτουργίας των Χριστουγεννιάτικων Χωριών είναι από τις 21 Νοεμβρίου 2026 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2027
«Πράσινο φως» για το νέο glamping στην Πάφο
Το glamping έρχεται να προσθέσει μια διαφορετική επιλογή διαμονής στην περιοχή του Ακάμα, με έμφαση στη φύση και την εμπειρία
Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και... χαλάζι - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου – Ποιο αθηναϊκό ξεχώρισε στη λίστα
Η Μπανγκόκ, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν από τέσσερα ξενοδοχεία στη λίστα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Four Seasons Astir Palace Athens, στη θέση 27
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού