Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021
Το να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι μεγάλη υπόθεση, καθώς μπροστά σου μπορούν να βρεθούν χιλιάδες εμπόδια, είτε αυτά είναι χειροπιαστά, είτε αυτά είναι πρόσωπα και άπειρες καταστάσεις. Αν στρέψεις το χρόνο πίσω και αν σκεφτείς καθαρά και λογικά θα πεις πως «δεν γεννιέται κανένας με γνώσεις», γι’ αυτό και κανείς δεν είναι τέλειος.
Αυτό σχετίζεται και με την επαγγελματική σου καριέρα που λίγο ή πολύ μπορεί να σε επηρεάσει, κάνοντάς σε να σκέφτεσαι χίλια δυο άλλα, αρνητικά. Και πράγματι, μέρα με τη μέρα, μπορείς να παλέψεις, ν’ αγωνιστείς και εν τέλει να καταφέρεις αυτό που ονειρεύεσαι.
Άλλωστε, αυτό σου το επιβεβαιώνουν και πολλοί καλλιτέχνες και δημιουργοί που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον επαγγελματικό τους «κόσμο», δεν τα παράτησαν ποτέ. Πάρε, λοιπόν, το ζεστό ή κρύο ρόφημά σου, δες αυτά τα trailer και διάλεξε ποια από αυτές τις βιογραφίες μεγάλων προσωπικοτήτων, επιθυμείς να δεις. Απόψε κιόλας.
The Social Network (2010)
Πρόκειται για τη βιογραφία του αμερικανού Mark Zuckerberg, εβραϊκής καταγωγής, προγραμματιστή που ενέταξε όλο τον πλανήτη σε μία πλατφόρμα είναι το απόλυτο success story. Από απλός φοιτητής κατέληξε να γίνει ένας από τους νεότερους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους.
Σ’ αυτή την βιογραφία, θα καταλάβεις πως τίποτα δεν έρχεται εύκολα και πως πάντα θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Ο ίδιος δηλώνει πως η συσσώρευση πλούτου είναι παράλογη, αλλά ταυτόχρονα η περιουσία του ανέρχεται σε περισσότερα από 80 δις. Η ιστορία πίσω από το «χρυσό παιδί» των 00s έχει όση δυναμική χρειάζεσαι για να πιστέψεις ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Μπορείς, αρκεί να πιστέψεις σε σένα!
Chef (2014)
Είναι καιρός να μπεις στην κουζίνα, προπάντων αν οι στόχοι σου είναι αυτοί, ως προς την επαγγελματική πλευρά. Αυτή η ταινία θα σε κάνει να μπεις πραγματικά στο μυαλό ενός chef που ζει και υπάρχει πραγματικά για αυτό που κάνει.
Πρόκειται λοιπόν, για έναν παθιασμένο και ταλαντούχο μάγειρα που απολύεται αφού εναντιωθεί σε έναν κακεντρεχή κριτικό γεύσεων. Η ασταμάτητη άδικη και εμμονική κριτική που δεχόταν, τον ώθησε σε ένα ξέσπασμα που του στέρησε τα πάντα, με αποτέλεσμα να μείνει στο μηδέν.
Θέλοντας, όμως να εντάξει τον γιο του στον κόσμο της κουζίνας, δημιουργεί μία νέα επιχείρηση. Ξεκινά να φτιάχνει κουβανέζικα sandwich διαλέγοντας τα υλικά με προσοχή από επιλεγμένα μέρη με καλό φαγητό.
Joy (2015)
Σ’ αυτήν την ταινία, μια ευρεσιτέχνης, δημιουργεί μια πρωτότυπη σφουγγαρίστρα που στύβεται εύκολα χωρίς να αγγιχτεί το λερωμένο της κομμάτι. Μέχρι τότε ήταν δύσχρηστη και έπρεπε να στύβεται με τα χέρια λερώνοντας και πληγώνοντας το δέρμα των νοικοκυρών.
Την ίδια ώρα, η πορεία μέχρι να κατοχυρώσει την πατέντα και να πουλήσει το προϊόν στην αμερικανική αγορά ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο, παρά την ελάχιστη στήριξη της οικογένειας της που την ήθελε πανταχού παρούσα, έδωσε μία επάξια μάχη κόντρα σε όλους. Και τα κατάφερε, χωρίς να τα βάλει κάτω και χωρίς να τα παρατήσει.
Steve Jobs (2013, 2015)
Η βιογραφία αυτή, όπως το λέει και το όνομά της, αναφέρεται στην προσωπικότητα και στα επιτεύγματα του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs. Με διαφορά δύο ετών κινηματογραφήθηκαν δύο βιογραφίες με πρωταγωνιστές τον A. Kutcher στην πρώτη και τον M. Fassbender στην δεύτερη. Πάνω σε εντελώς διαφορετικούς άξονες τα δύο φιλμ ακολουθούν άλλες πορείες συγκλίνοντας σε ελάχιστα σημεία. Δεν παρουσιάζουν ανόμοιες αλήθειες για τον Jobs, απλώς ρίχνουν το βάρος σε ξεχωριστά γεγονότα καταλήγοντας να έχουν και ξεχωριστό ύφος. Το μόνο σίγουρο είναι πως βλέποντας κάποιον να στήνει μια τεχνολογική αυτοκρατορία από το μηδέν εμπνέεσαι και παρακινείσαι.
Bohemian Rhapsody (2018)
Ο ορισμός της σπουδαίας φωνής βρίσκει συνώνυμο στο όνομα του Freddie Mercury. Ο άνθρωπος που έκανε χιλιάδες κόσμο να ακολουθεί με τέλειο συγχρονισμό τα παιχνιδίσματα της φωνής του είχε μία πολυτάραχη ζωή. Στην ταινία o R. Malek δίνει σάρκα και οστά σε ένα μύθο που γνωρίζοντας τις δυνατότητες του αρνήθηκε κάθε συμβιβασμό. Το συγκλονιστικότερο κομμάτι όλων των εποχών, το Bohemian Rhapsody, δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές
Οι Queen όμως ήξεραν πως δούλεψαν σκληρά και δημιούργησαν μία ηχητική Mona Lisa, μην επιτρέποντας σε κανέναν να το αμφισβητήσει. Πρόκειται για μία ταινία που μπορεί να σε κάνει να περάσεις από συναισθηματικό roller coaster καταλήγοντας σε περηφάνια για αυτό που παρακολούθησες. Μπορείς να εμπνευστείς και να δράσεις άμεσα, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις!
Πηγή: savoirville.gr
Σχετικά
Η νέα ταινία που ετοιμάζουν οι δημιουργοί του «Stranger Things»
Το σκηνοθετικό δίδυμο έχει κάνει συμφωνία με την Paramount - Πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα στα Μανδριά με δωρεάν είσοδο
Μια καλοκαιρινή κινηματογραφική εμπειρία με φόντο τη θάλασσα και τον νυχτερινό ουρανό της Κύπρου
To 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου επιστρέφει με υπαίθριες προβολές στον κήπο
25 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και όλο τον κόσμο, κάτω από τα αστέρια
Η πολυσυζητημένη ταινία μικρού μήκους «Ματωμένες Παρτιτούρες», σε δύο μοναδικές προβολές στην Κύπρο
Η ταινία με έμπνευση το έγκλημα στα Τέμπη – Συμμετέχουν Δαδακαρίδης και Μίλτος Πασχαλίδης
Και φέτος (στη Λεμεσό) θα βλέπουμε ταινίες πάνω στην παραλία
Το Starlit Screens, που φέτος μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία, ανακοίνωσε την επιστροφή του
Αυτές τις 10 ταινίες θα δεις στον κήπο του θερινού σινεμά Αττικόν
Τα «Garden Screenings» του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος επιστρέφουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»