News , Guide

Covid-19: Αυτό είναι το είδος άσκησης που βοηθά στην ανάρρωση (Βίντεο)

Εσύ τι ξέρεις από Tai Chi;

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021

Το τάι τσι τσουάν (Tai Chi) είναι πολεμική τέχνη της Κίνας, ήπιας εξάσκησης, που χρησιμοποιείται και για θεραπευτικούς σκοπούς.  Παράλληλα, συνήθως ασκείται και για άλλους ποικίλους προσωπικούς λόγους, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως σκληρή αλλά ταυτόχρονα μαλακή τεχνική πολεμικής τέχνης με αγώνες επίδειξης και ασκήσεις μακροζωίας.

Στη Μόσχα, ενόψει και της πανδημίας του κορωνοϊού, οι γιατροί κάποιου νοσοκομείου, προσπαθούν μ’ έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο να απασχολούν, αλλά και να ενισχύσουν την υγεία ανθρώπων που αναρρώνουν από τον κορωνοϊό, με τη βοήθεια του Tai Chi!

Απέναντι στο δάσκαλο με την ειδική προστατευτική στολή, οι ασθενείς που αναρρώνουν από την COVID-19, σε προσωρινό νοσοκομείο της Μόσχας, ασκούνται στην αρχαία αυτή κινεζική πολεμική τέχνη προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το είδος αυτό της ήπιας σωματικής δραστηριότητας βοηθάει, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση των επιπλοκών από την COVID-19, καθώς στοχεύει στην ενδυνάμωση του αναπνευστικού συστήματος.

To Tai Chi, χρησιμοποιείται επίσης για να ενισχύσει την υγεία των ασθενών με φυματίωση και να επισπεύσει την ανάρρωσή τους, ενώ ο βασικός στόχος είναι να επιτευχθεί η σωματική και η ψυχική ισορροπία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close