Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε έργα με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της υπαίθρου

Πραγματοποίηση έργων τοπικού χαρακτήρα με τουριστική πτυχή προωθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Υφυπουργείου Τουρισμού, ενέκρινε Πρόταση υπό τον τίτλο «Πραγματοποίηση έργων τοπικού χαρακτήρα με τουριστική πτυχή» με στόχο την υλοποίηση δράσεων και έργων, τα οποία έχουν καθαρά τουριστική πτυχή και δύνανται να συμβάλουν θετικά στην τοπική τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Τα έργα και δράσεις που δύνανται να επιδοτηθούν αφορούν:

(α) Διαμόρφωση χώρων με αξιοποίηση παραδοσιακών κοινοτικών οικημάτων ή κοινοτικής ιδιοκτησίας, για προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών τεχνών, επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων. Παραδείγματα αποτελούν η δημιουργία επισκέψιμων βιωματικών εργαστηρίων με εξειδίκευση στην κυπριακή οικοτεχνία και χειροτεχνία, βιωματικών εργαστηρίων καλλιτεχνικών έργων όπως ζωγραφικής, γλυπτικής κ.ά. 

(β) Παρεμβάσεις για αισθητική αναβάθμιση των Κοινοτήτων ή/και για ανάδειξη της αγροτικής κληρονομιάς και του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας. Ενδεικτικές δράσεις είναι η τοποθέτηση πινακίδων εξειδικευμένης μορφής για προβολή των πυρήνων των χωριών και σημείων ενδιαφέροντος, σχεδιασμός και υλοποίηση έργων τοπιοτέχνησης μέσω των οποίων να δίνεται χρώμα στην Κοινότητα, αντικατάσταση διαφημιστικών ομπρελών με ομπρέλες/σκέπαστρα ομοιόμορφης αισθητικής κ.ά.

Απώτερος στόχος του Προγράμματος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της υπαίθρου, των ορεινών και των ακριτικών περιοχών, η αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος για τους επισκέπτες και κατ’ επέκταση, η αύξηση της επισκεψιμότητας από ντόπιους και ξένους περιηγητές στην ενδοχώρα.

Δικαιούχοι είναι τα Κοινοτικά Συμβούλια του τόπου μας. Οι ενδιαφερόμενες Κοινότητες μπορούν να υποβάλλουν το αίτημα τους μέχρι και τις 31.3.2021 και ώρα 13:00.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα και το σχετικό έντυπο αίτησης βρίσκονται στο σύνδεσμο https://bit.ly/2Yt1lUV

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close