Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2021
Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες για την κοινωνία και τον χώρο του πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στους καλλιτέχνες και το κοινό, αλλά και θέλοντας να στηρίξει ακόμη περισσότερο την καλλιτεχνική δραστηριότητα και την πολιτιστική παραγωγή, δημιουργεί την πλατφόρμα Rialto Theatre Live.
Η πλατφόρμα θα μεταφέρει το ζωντανό πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο σε ψηφιακή μορφή, συνδυάζοντας την τεχνολογία με τις απαραίτητες συνθήκες δημιουργίας.
Από το Φεβρουάριο και για όσο καιρό το θέατρο παραμένει κλειστό, θα διοργανώνονται ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις παραγωγών από τη σκηνή του θεάτρου, με πρόσβαση σε όσους θεατές ενδιαφέρονται, έναντι μικρού συμβολικού εισιτηρίου. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα χρησιμοποιούνται για την επέκταση του προγράμματος και τη διεύρυνση του με νέες παραστάσεις και καλλιτέχνες.
Ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να καταβάλλουν το αντίτιμο, να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση, εξασφαλίζοντας σχετικό κωδικό από το ηλεκτρονικό ταμείο του θεάτρου.
Το Θέατρο Ριάλτο με τις απευθείας μεταδόσεις του δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να υποκαταστήσει τις ζωντανές συναντήσεις καλλιτεχνών και κοινού. Γεφυρώνει μόνο την απόσταση, μέχρι την ημέρα που και πάλι, μαζί με όλες τις πολιτιστικές στέγες, θα καλωσορίσει καλλιτέχνες και κοινό σε μια πραγματικά ζωντανή συνεύρεση και αλληλοεπίδραση.
Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα του θεάτρου και οι θεατές θα συντονίζονται πριν την έναρξη κάθε παράστασης, αφού θα έχουν εξασφαλίσει τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης. Η παράσταση θα πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο επί σκηνής και θα μεταδίδεται ζωντανά απευθείας. Για αυτό το λόγο οι παραστάσεις δεν θα είναι διαθέσιμες μετά την ολοκλήρωση τους.
Το πρόγραμμα παραστάσεων καθώς και άλλες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Σχετικά
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας ζωντανεύει από τον ΘΟΚ
Μια ιστορία-βουτιά στο δάσος του ονείρου της Κοκκινοσκουφίτσας, που μιλά για το θάρρος να προχωράς, να αμφισβητείς τους φόβους σου και να ανακαλύπτεις τη δική σου αλήθεια.
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ιονέσκο ανεβαίνει στη Λευκωσία
Η θεατρική ομάδα «Δώδεκα και κάτι» παρουσιάζει στο ARTOS HOUSE την εμβληματική σάτιρα του Θεάτρου του Παραλόγου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έρχεται στον ΘΟΚ
Μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και με την ποιητική σκηνοθετική ματιά του Φώτη Νικολάου, να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές μικρών και μεγάλων θεατών.
Ξανά στο Όριεντ Εξπρές: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στον ΘΟΚ
H θεατρική σεζόν ανοίγει με νέο κύκλο παραστάσεων μετά από απαίτηση του κοινού
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η «Μαντάμ Μαριάννα» σε μια ολοκαίνουργια θεατρική παραγωγή
Η Αστυνομική κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους, που αγαπήθηκε στην Αθήνα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη και παραγωγή Πάνου Στρούθου
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
Angelo Tsarouchas: Ο διάσημος Ελληνοκαναδός κωμικός έρχεται στην Κύπρο
Ο καταξιωμένος stand-up comedian παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Diaspora» σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Οκτώβριο
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν