Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2021
Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει τα αεροδρόμιά του σε όλους προκειμένου να αποφύγει τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Έτσι από σήμερα τα μεσάνυχτα σταματούν όλες οι επιβατικές πτήσεις από το εξωτερικό μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το λοκντάουν που έχει επιβληθεί στη χώρα. Επιπροσθέτως, η έξοδος από τη χώρα θα επιτρέπεται μόνο για ειδικές περιπτώσεις.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να είπε: «Είμαστε μπροστά από όλον τον κόσμο. Καμία χώρα δεν έχει κάνει αυτό που πρόκειται να κάνουμε. Σφραγίζουμε ερμητικά τη χώρα».
Από τους περιορισμούς θα εξαιρεθούν τα ξένα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίων, τα πυροσβεστικά και οι πτήσεις που αφορούν επείγουσες ιατρικές καταστάσεις. Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες δεν ανακοινώθηκαν.
Επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα επιβάλει και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, δήλωσε αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο.
Ο Τζο Μπάιντεν θα επεκτείνει μάλιστα την απαγόρευση στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν πρόσφατα στη Νότια Αφρική, εξαιτίας των πληροφοριών ότι παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, που κατά τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο μεταδοτικά, διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Σχετικά
Ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου – Ποιο αθηναϊκό ξεχώρισε στη λίστα
Η Μπανγκόκ, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν από τέσσερα ξενοδοχεία στη λίστα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Four Seasons Astir Palace Athens, στη θέση 27
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες