Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Έρχονται δύο νέες "πράσινες γειτονιές" στη Λεμεσό

«Πράσινες Γειτονιές» σε δύο συνοικίες, Άγιος Σπυρίδωνας - Ομόνοια και Άγιο Σπυρίδωνας - Ζακάκι

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2021

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για αναβάθμιση των συνοικιών στη Λεμεσό. Μετά την προκήρυξη προσφορών για το έργο της Περιβαλλοντικής Γειτονιάς στην συνοικία της Ομονοίας, προκηρύχθηκαν την Παρασκευή 15/1/21 και οι προσφορές για τη δεύτερη Περιβαλλοντική Γειτονιά στον Άγιο Σπυρίδωνα - Ζακάκι. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.6 εκατομμυρίων ευρώ, του οποίου τα κατασκευαστικά έργα θα αρχίσουν εντός του τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν δημόσιες διαβουλεύσεις όπου παρουσιάστηκαν τα σχέδια και ακούστηκαν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων αλλά και κατοίκων των επηρεαζόμενων περιοχών. Ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, είχε τονίσει  ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες αποτελεί προτεραιότητα με στόχο να απλωθεί ισορροπημένα και δυναμικά η ανάπτυξη στη μείζονα περιφέρεια για να δώσει πνοή και χρώμα στις μεγάλες συνοικίες.

 Όπως αναφέρθηκε στη παρουσίαση των έργων από τους μελετητές, στους περιβαλλοντικούς δρόμους θα περιλαμβάνονται πεζοδρόμια, πάροδοι χώροι στάθμευσης, χώροι συνάθροισης, δεντροφυτεύσεις, αστικός εξοπλισμός κ.ά. Θα γίνει επίσης διαμόρφωση περιβαλλοντικών δρόμων φιλικών προς ΑΜΕΑ.

Επισημάνθηκε επίσης ότι στις βασικές αρχές του σχεδιασμού είναι η προτεραιότητα στις ανάγκες των κατοίκων, οικειοποίηση κατοίκων με τον αστικό χώρο ως μέρος της διαβίωσης του (μικροί χώροι συνάθροισης), η ασφαλής χρήση του οδικού δικτύου από όλους τους χρήστες, κυκλοφοριακή διαχείριση και σηματοδότηση οδών (μονοδρομήσεις, παρόδιοι χώροι, στάθμευσης, στάσεις λεωφορείων, χαμηλό όριο ταχύτητος κ.α., αύξηση πρασίνου με δεντροφυτεύσεις και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (εμπόδια αυτοκινήτων, παγκάκια, σκυβαλοδοχεία).

Και στις δύο Περιβαλλοντικές Γειτονιές που έχουν προκηρυχθεί οι προσφορές, το πράσινο θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί, ενώ θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων σε όλα τα πεζοδρόμια πλάτους 2.5 μέτρων ή μεγαλύτερο. Επίσης θα γίνουν φυτεύσεις μικρότερων δέντρων σε πιο στενά πεζοδρόμια και ότι υπολογίζεται ότι θα φυτευτούν πέραν των 500 δέντρων σε κάθε Γειτονιά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close