Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021
Οι μειωμένοι αριθμοί στα θετικά κρούσματα, έχουν επιφέρει μια αισιοδοξία τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να συζητάμε πλέον για τις επερχόμενες χαλαρώσεις μέσα στον Φεβρουάριο.
Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, αναφέρθηκε τόσο στα μειωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, όσο και στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.
Αρχικά, ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σταδιακή πτώση των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι το Σαββατοκύριακο είχαμε πέσει κάτω από τα 200 κρούσματα, αν και έγιναν λιγότερα τεστ.
«Δεν έγιναν 14 χιλιάδες τεστ, όπως άλλες φορές, ήταν κάτω από τις 10 χιλιάδες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος είναι στα σπίτια του δεν εργάζεται, αλλά ίσως και λόγω του καιρού κάποιοι δεν ήθελαν να βγουν έξω. Εν πάση περίπτωση δεν νομίζω ότι χάνουμε πολλά τεστ, γιατί κάποιος αν έχει συμπτώματα θα πήγαινε να κάνει το τεστ.» είπε.
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των θετικών ατόμων είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματική εικόνα των κρουσμάτων που έχουμε αυτή την στιγμή, διευκρινίζοντας ότι αυτή η πτώση οφείλεται στα μέτρα που εφαρμόστηκαν το Δεκέμβρη κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, λέγοντας ότι θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.
«Οι εμβολιασμοί θα αυξηθούν αν αδειοδοτηθεί κυρίως το εμβόλιο της AstraZeneca την ερχόμενη εβδομάδα, επειδή από τη συγκεκριμένη εταιρεία η ΕΕ έχει εξασφαλίσει πολύ περισσότερες δόσεις του εμβολίου», είπε.
Για τη χαλάρωση των μέτρων είπε τα εξής: «Πρέπει να προχωρήσουμε με σύνεση, κλιμακωτά να χαλαρώσουμε τα αυστηρότερα μέτρα που έχουμε αυτήν την στιγμή ,ούτως ώστε να μην ξαναγυρίσουμε πίσω ποτέ. Σαν Συμβουλευτική Επιτροπή σήμερα θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για πιθανές χαλαρώσεις».
Κλείνοντας, τόνισε ότι για τις επόμενες δέκα μέρες προβλέπεται να συνεχιστεί η πίεση στα Νοσοκομεία, εξαιτίας των αριθμών που είχαμε πριν δύο εβδομάδες, που είχαμε ακουμπήσει τα 900 κρούσματα.
«Έχουμε δρόμο ακόμη να διανύσουμε για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αφού όπως ακούσαμε χθες μπαίνουν όλο νεαρότερες ηλικίες πλέον» είπε ο δρ. Καραγιάννης.
Σχετικά
Javokhir Sindarov: Η μεγάλη επιστροφή στο Cap St Georges Hotel & Resort
Η επιστροφή του Javokhir Sindarov στο Cap St Georges Hotel & Resort έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.
National Geographic: Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια τον Νοέμβριο
Ταξίδια τον Νοέμβριο προτείνει το National Geographic, ξεχωρίζοντας πέντε προορισμούς για ήλιο αλλά και για χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα
Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ από 29 Νοεμβρίου: Παγοδρόμιο, συναυλίες, παραστάσεις, σόου -Αλλαγή χρόνου με Καπουτζίδη
Αν θα βρεθείς Αθήνα τις ημέρες των γιορτών το Σταύρος Νιάρχος προσφέρει πολύ όμορφες γιορτινές επιλογές
Travel Tuesday: H «Black Friday» για τα αεροπορικά εισιτήρια -Πότε είναι
Σχεδιάζετε ταξίδι στο εξωτερικό; Περιμένετε την «Black Friday» για τα αεροπορικά εισιτήρια, για να πετύχετε τις καλύτερες προσφορές και απίστευτα χαμηλές τιμές
Ryanair: Αποδράσεις από €24,99 για ταξίδια μέχρι τα Χριστούγεννα
Η προσφορά «Escape the everyday» αφορά ταξίδια από 1 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου 2026, με κρατήσεις μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
Νέα διπλή παγκόσμια διάκριση για διάσημο Beach Resort της Κύπρου στα LUXE Global Awards 2026
Κατέκτησε δύο βραβεία Global Winner για την πολυτελή φιλοξενία και τη βιώσιμη ανάπτυξη
5 ευρωπαϊκοί προορισμοί για ένα εναλλακτικό γιορτινό ταξίδι
Ιδανικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα με μαγευτική ατμόσφαιρα, υπέροχο φαγητό και παραμυθένιο στολισμό
Μαράια Κάρεϊ: Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου με το καθιερωμένο της βίντεο
«Ήρθε η ώρα!!!!», έγραψε σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram τα ξημερώματα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Χάλογουιν
Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές τις επόμενες ημέρες
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς
Οι 20 νέες σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο στο Netflix
Το φθινόπωρο συνεχίζεται με νέες προσθήκες στην τηλεοπτική ατζέντα του streamer, από punk animation μέχρι δράματα εποχής και σύγχρονα horror
Η Φιλομίνα Κανκ βάζει στο στόχαστρο το σινεμά και επιστρέφει στο Netflix
Το «Cunk on Cinema» έρχεται στις 15 Νοεμβρίου, με την Ντιάν Μόργκαν να εξερευνά την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από αφοπλιστικά παράλογες ερωτήσεις και συνεντεύξεις γεμάτες αμηχανία.
Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ενισχύει το μήνυμα της πρόληψης μέσα από τη συλλογική συμμετοχή
31 εργαζόμενοι του Κέντρου, από διαφορετικές ειδικότητες και επαγγελματικούς ρόλους, μοιράστηκαν μέσα από σύντομα βίντεο τι συμβολίζει για τους ίδιους το ροζ χρώμα