Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2021
Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι αύριο ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται μέχρι την Τετάρτη.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, σήμερα ενισχυμένο ρεύμα αέρα από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι και νωρίς το πρωί, θα δίνει βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι και τις 04:00 το πρωί, για ισχυρές καταιγίδες.
Οι άνεμοι, όπως είπε, αναμένεται να είναι ισχυροί μέχρι και 7 μποφόρ.
Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Από τα μεσάνυκτα και μετά αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων, αρχικά από τα δυτικά.
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Όπως ανέφερε, ο καιρός την Τετάρτη θα είναι ψυχρός, με τη θερμοκρασία στο εξωτερικό να πέφτει στους 12 βαθμούς.
Αναλυτικά ο καιρός:
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης.
Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Από τα μεσάνυκτα και μετά αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων, αρχικά από τα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά, θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά και νότια παράλια, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης εκτός από τα δυτικά και τα νότια παράλια όπου θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα και τοπικά στα ορεινά παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να επικρατεί παγετός.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ τοπικά θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος, ωστόσο θα παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 6 εκατοστά.
Σχετικά
Αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά- Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
O καιρός το σαββατοκύριακο
Το «Hacks» σπάει κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Emmys
Με 24 υποψηφιότητες, το «Hacks» ολοκληρώνει την πορεία του γράφοντας ιστορία. Η πέμπτη και τελευταία σεζόν της βραβευμένης σειράς κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για κωμωδία, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας.
Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης (GPI) δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του και, 7 από τις 10 πρώτες θέσεις ανήκουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Από τα δικαστήρια… στις τούρτες: Οι πατέρες της Μονής Αββακούμ ξαναπιάνουν το μίξερ
Με άδειες, ειδικό βανάκι και παραδόσεις σε όλη την Κύπρο, οι πατέρες ανακοινώνουν νέο ξεκίνημα στη ζαχαροπλαστική και κερνούν γλυκό όσους… πικράθηκαν από τα νέα.
Ελληνικό ξενοδοχείο No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες
Καταιγίδες και πιθανό χαλάζι σήμερα – Η πρώτη εικόνα για το Σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και μετά σε ορεινά και εσωτερικό, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Η Ryanair γιορτάζει τα γενέθλιά της με Flash Sale – Αεροπορικά εισιτήρια από μόλις €19,99
Δείτε μέχρι πότε ισχύει η προσφορά, ποιες ημερομηνίες ταξιδιού καλύπτει και πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές.
12 αγροτουριστικά με πισίνα στο βουνό για ξέγνοιαστες διακοπές
Απόλαυσε ημέρες ηρεμίας με θέα και βουτιές
Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με το Generation Voyage
Το γνωστό γαλλικό μέσο κάνει λόγο για «ένα υπέροχο, μη συμβατικό ελληνικό νησί»
Στον γραφικό Πρόδρομο, μια αναπαλαιωμένη κατοικία της δεκαετίας του 1930 προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία
Εκεί όπου η παράδοση συναντά την αυθεντική φιλοξενία του Τροόδους
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι -Αναλυτικά η πρόγνωση
Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε και για σήμερα προειδοποίηση για καταιγίδες, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.