News , Guide

Έκλεισαν ο Δημόσιος κήπος και οι παιδότοποι, τα θέατρα και τα μουσεία στη Λεμεσό

Ανάμεσα στα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λεμεσού θα συνεχίσουν με υπευθυνότητα και ευαισθησία να στέκονται δίπλα στις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας και να διευκολύνουν με κάθε διαθέσιμο μέσο τη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, ενισχύουμε την προστασία της δημόσιας υγείας λαμβάνοντας όλα τα επιβαλλόμενα προληπτικά μέτρα σε όλους τους δημόσιους χώρους ακολουθώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Την ίδια στιγμή, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, μετά την κρίση, ώστε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία ανάκαμψης προς όφελος όλου του κοινωνικού συνόλου το συντομότερο δυνατό.

Με βάση το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 08/01/2021 (Διάταγμα του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.2) του 2021) και με γνώμονα την προστασία της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και για πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), ο Δήμος Λεμεσού πληροφορεί το κοινό τα ακόλουθα, τα οποία και εφαρμόζονται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021:

  • Οι Δημοτικές Υπηρεσίες λειτουργούν λαμβάνοντας όμως κατάλληλα μέτρα προστασίας, περιλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα Δημοτικά κτίρια. Για αποφυγή ταλαιπωρίας το κοινό καλείται να αποφεύγει την προσέλευση του και να περιορίζεται μόνο στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις. Το κοινό μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες και να επικοινωνεί με τα κατά περίπτωση αρμόδια τμήματα του Δήμου καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο 77777788.
  • Μουσεία, Θέατρα, Βιβλιοθήκες, Πολιτιστικοί χώροι καθώς και ο Ζωολογικός κήπος θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδότοποι στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο, στο Δημόσιο Κήπο και στα υπόλοιπα δημοτικά πάρκα.
  • Τα Ταμεία του Δήμου θα παραμείνουν ανοικτά, καλείται όμως το κοινό όπως εξυπηρετείται διαδικτυακά και να διεκπεραιώνει σχετικές πληρωμές μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λεμεσού www.limassolmunicipal.com.cyμε την υπηρεσία της JCC. Επίσης, ο Δήμος Λεμεσού πληροφορεί το κοινό ότι έχει δοθεί παράταση στην αποπληρωμή του τέλους σκυβάλων, του ετήσιου δικαιώματος επαγγελματικής άδειας, του δικαιώματος χρήσης επαγγελματικού υποστατικού και του δικαιώματος καθαρισμού οικοπέδων, για τα οποία η τελευταία ημερομηνία πληρωμής ήταν η 30.12.2020, μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021 χωρίς την επιβολή επιβάρυνσης. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Φόρων και Τελών του Δήμου Λεμεσού στο τηλέφωνο 25884400 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης taxesoffice@limassolmunicipal.com.cy.

Παραλαβή αιτήσεων για Άδειες Τεχνικού Τμήματος
Η υποβολή όλων των πιο πάνω αιτήσεων και η έκδοση των αδειών θα γίνεται στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου κατά τις μέρες Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή, 9:00 π.μ.–1:00 μ.μ..

Αρμόδιο πρόσωπο του Δήμου θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου.  Στη συνέχεια ο αιτητής θα ενημερώνετε μέσω γραπτού / τηλεφωνικού μηνύματος ή φάξ ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για το ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί και τον τρόπο πληρωμής στο Δημοτικό Ταμείο δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο και να το προσκομίζει πίσω στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου, ούτως ώστε στη συνέχεια η Υπηρεσία να τους αποστέλλει αντίγραφο της υποβληθείσας αίτησης είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω φαξ.  Νοείται ότι στις περιπτώσεις προσκόμισης διορθωμένων σχεδίων σε αιτήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, επίσης θα υποβάλλονται στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου αναγράφοντας τον αρ. φακέλου και σε ποιον απευθύνονται.  

Τα πιο πάνω μέτρα βρίσκονται σε εναρμόνιση με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων. Με τα μέτρα αυτά, ο Δήμος εφαρμόζει τις πιο πάνω αποφάσεις / οδηγίες για την προστασία τόσο των δημοτών όσο και των εργαζομένων του. Τα μέτρα είναι δυνατόν να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις ή/και τις οδηγίες που θα δοθούν και από το Κεντρικό Κράτος.

Καλούνται οι δημότες να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να ενημερώνονται τακτικά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του Δήμου σε σχέση με επικαιροποιημένα μέτρα / οδηγίες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close