Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Τετάρτη βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα μέχρι την Τετάρτη.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα αναμένονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τις αυγινές ώρες ενδέχεται τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.
Την Τρίτη, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και από το μεσημέρι κυρίως και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ, στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να σημειωθεί χιονόπτωση. Την Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη, αναμένεται γενικά μικρή πτώση στη θερμοκρασία αλλά στα δυτικά και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται πτώση, ωστόσο θα παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη, αναμένεται αισθητή πτώση στη θερμοκρασία, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Αναβάλλονται οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις για το ερχόμενο Σάββατο στη Λεμεσό
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού που θα διεξάγονταν το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Πάφο για το Καρναβάλι
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις και Χώροι Στάθμευσης κατά την Είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου

Η θεματική διαδρομή «Αφροδίτη» στην Ίνεια που έγινε τουριστική ατραξιόν διεθνώς
Απέκτησε ήδη μεγάλο σουξέ διεθνώς

Το YouTube γιορτάζει 20 χρόνια ζωής
Από το Baby Shark μέχρι τον Τσάρλι που δάγκωσε τον αδελφό του, το YouTube γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας

Απότομη πτώση θερμοκρασίας - Ψύχος και βροχές φέρνει από την Πέμπτη η «Coral»
Περαιτέρω πτώση αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο


Έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Βροχές και χιόνια σήμερα στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Λεμεσό - Χιονίζει στο Τρόοδος
Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν αυτή τη στιγμή τη Λεμεσό.


Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε τη Δευτέρα το Τμήμα Μετεωρολογίας

Η Lidl Κύπρου προχωρά με νέες επιπρόσθετες χρηματικές παροχές ύψους 450.000€
Η Lidl Κύπρου επιβραβεύει τη συλλογική προσπάθεια και συνεισφορά της ομάδας της

PR 2.0: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο και η τεχνολογία ως καταλύτης
Το μέλλον του PR είναι ένα μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο