Μουσική , Συναυλίες & Events

Θεσσαλονίκη: Συναυλία σε μπαλκόνια κάτοικοι και μουσικοί

Η ελπίδα υπάρχει ακόμα και γεννιέται μέσα από τη μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020

Παρά την άσχημη επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, η οποία από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, μαζί με την Αττική, ήταν το επίκεντρο αναφορικά με τα θετικά κρούσματα, εντούτοις υπάρχουν άτομα που «αναποδογυρίζουν» τα συναισθήματα και τα κάνουν πιο ζεστά.

Σήμερα, από τις 19:00 έως τις 21:45 τα μέλη της «Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου», στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζουν μια διαμπαλκονική συναυλία με άρπες, τρομπέτες, ντραμς και πιάνο καλώντας τον κόσμο να βγει στα μπαλκόνια και να απολαύσει τη μουσική.

Σύμφωνα με το sputniknews.gr τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου» υπόσχονται να «σπάσουν» τη μονοτονία και την απομόνωση που προκαλεί το lockdown.

Η 24 ετών παιδαγωγός Δομινίκη Βαγιάτη, μέλος της Πρωτοβουλίας μιλώντας στο Sputnik για την σημερινή «διαμπαλκονική συναυλία» όπως την χαρακτήρισε, τόνισε ότι «σκεφτόμασταν να κάνουμε μια γιορτινή δράση και μετά την πρόταση της Άννας Γαλοπούλου και του Αλέξανδρου Ιωάννου το διοργανώσαμε».

Εξήγησε ότι «θέλουμε να στηρίξουμε τη γειτονιά και τους καλλιτέχνες οι οποίοι βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, οικονομικά αλλά και ψυχικά -όπως και πολλοί άλλοι βέβαια- και με την συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν τη μουσική που τους ευχαριστεί» είπε η κυρία Βαγιάτη προσθέτοντας ότι οι μουσικοί που συμμετέχουν στη συναυλία είναι όλοι τους κάτοικοι της περιοχής και στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους θα στηθούν οι μουσικές σκηνές.

Οι μουσικοί με σειρά εμφάνισης είναι οι:
Κατερίνα Κίτσου, άρπα
Μανώλης Τσιαούσης, τρομπόνι
Παύλος Μέτσιος, τρομπέτα
Χρήστος Δάνης, κλαρινέτο
Δάνης Κουμαρτζής, κοντραμπάσο
Κώστας Βόμβολος, ακορντεόν
Χρήστος Κοσμάς, ηλεκτρική κιθάρα
Αλέξανδρος Ιωάννου, ντραμς
Άντζελα Κωτίδου- Πέτα, πιάνο και Ανίλα Τέλλη - Σοπράνο

Σύμφωνα με το sputniknews.gr, η «Πρωτοβουλία Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου» γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2013 με στόχο κάτοικοι της περιοχής να δραστηριοποιηθούν επ’ ωφελεία της γειτονιάς. Μια από τις ξεχωριστές δράσεις τους είναι το «Δείπνο της άνοιξης» όπου οι κάτοικοι τρώνε και γλεντούν όλοι μαζί αλλά και η δημιουργία ενός πάρκου τσέπης που το έφτιαξαν κυριολεκτικά μόνοι τους.

Στην πανδημία τα μέλη της Πρωτοβουλίας δραστηριοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο μέσα από την «ομάδα αλληλοβοήθειας covid-19» συλλέγοντας τρόφιμα τα οποία μοίρασαν σε όσους δυσκολεύονται οικονομικά, ενώ φροντίζουν ηλικιωμένους και ευπαθή άτομα που δεν μπορούν να πάνε στο σούπερ μάρκετ και σε άλλα καταστήματα πηγαίνοντας τους οι ίδιοι τα ψώνια.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close