News , Guide

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και μέχρι 10 άτομα στο τραπέζι

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2020

Τα ίδια περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και όριο 10 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια, χωρίς καμία χαλάρωση θα διατηρηθούν και την Πρωτοχρονιά, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, λοιπόν, θα επιτρέπεται μέχρι τις 1 π.μ. και παραμένει ο περιορισμός των 10 ατόμων σε συναθροίσεις εντός οικιών, περιλαμβανομένων των ανήλικων.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πιστών για εκκλησιασμό και δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά το πρωτόκολλο, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, μόνο για τις 6η Ιανουαρίου 2021, επιτρέπεται η λειτουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας στην παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 75 άτομα, με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Εάν υπάρχει ανάγκη για εκκλησιασμό περισσότερων πιστών, συστήνεται όπως πραγματοποιηθούν τις πιο πάνω ημερομηνίες περισσότερες λειτουργίες.

Ο Υπουργός σημειώνει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να παύσει να είναι διαχειρίσιμη. "Δεδομένου ότι τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών θα μεταφραστούν σε εισαγωγές στα νοσοκομεία το αμέσως επόμενο διάστημα, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε μπροστά στο απευκταίο σενάριο. Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Για να μπορέσουν τα νοσηλευτήρια να ανταποκριθούν θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, να μειώσουμε τα κρούσματα. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο. Για τον λόγο αυτό, απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα ατομική υγιεινής και να περιορίσουν τις επαφές, ώστε να ανακόψουμε τη διασπορά του ιού και κατά συνέπεια, να μειώσουμε τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων". 

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε ισχύ, σύμφωνα με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, το μέτρο για μέγιστο όριο 10 προσώπων (περιλαμβανομένων και των ανήλικων) σε οικίες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close