Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2020
Τα ίδια περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και όριο 10 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια, χωρίς καμία χαλάρωση θα διατηρηθούν και την Πρωτοχρονιά, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.
Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, λοιπόν, θα επιτρέπεται μέχρι τις 1 π.μ. και παραμένει ο περιορισμός των 10 ατόμων σε συναθροίσεις εντός οικιών, περιλαμβανομένων των ανήλικων.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πιστών για εκκλησιασμό και δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά το πρωτόκολλο, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, μόνο για τις 6η Ιανουαρίου 2021, επιτρέπεται η λειτουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας στην παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 75 άτομα, με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Εάν υπάρχει ανάγκη για εκκλησιασμό περισσότερων πιστών, συστήνεται όπως πραγματοποιηθούν τις πιο πάνω ημερομηνίες περισσότερες λειτουργίες.
Ο Υπουργός σημειώνει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να παύσει να είναι διαχειρίσιμη. "Δεδομένου ότι τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών θα μεταφραστούν σε εισαγωγές στα νοσοκομεία το αμέσως επόμενο διάστημα, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε μπροστά στο απευκταίο σενάριο. Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Για να μπορέσουν τα νοσηλευτήρια να ανταποκριθούν θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, να μειώσουμε τα κρούσματα. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο. Για τον λόγο αυτό, απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα ατομική υγιεινής και να περιορίσουν τις επαφές, ώστε να ανακόψουμε τη διασπορά του ιού και κατά συνέπεια, να μειώσουμε τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων".
Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε ισχύ, σύμφωνα με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, το μέτρο για μέγιστο όριο 10 προσώπων (περιλαμβανομένων και των ανήλικων) σε οικίες.
Σχετικά

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.

Olympo: Η νέα σειρά του Netflix που έχει προκαλέσει φρενίτιδα
Το “Olympo” είναι ήδη στη λίστα των δημοφιλέστερων σειρών του ελληνικού Netflix και σπάει ταμεία σε κάθε χώρα που προβάλλεται


Η Wizz Air (μόλις) ανακοίνωσε πτήσεις από τη Λάρνακα σε έναν νέο προορισμό
Νέο δρομολόγιο Wizz Air από Λάρνακα προς Tίρανα

Το “Maritime Cyprus 2025” επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα κορυφαίο γεγονός του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο

Καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό: 40+3 ορεινά χωριά για να ανακαλύψεις
Τι κι αν οι παραλίες ξεχειλίζουν από λουόμενους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, για πολλούς το καλοκαίρι στο βουνό έχει άλλη χάρη!

Καιρός: Ανεβαίνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία με... βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κατεδαφίστηκε ιστορικό κέντρο δεξιώσεων στη Λευκωσία (vids)
Ήταν για δεκαετίες το σημείο αναφοράς της κοσμικής ζωής της Λευκωσίας

Οι top σεξουαλικές πόλεις του κόσμου – Η πιο «καυτή» πόλη της Ελλάδας τα σπάει και όχι μόνο τουριστικά
Τι κάνει μια πόλη… ακαταμάχητη;