News , Guide

Το ελληνικό χωριό που όλοι οι κάτοικοι έχουν το ίδιο επίθετο (video)

Τι ιστορία κρύβεται πίσω άραγε;

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2020

Στο δυτικό Ιόνιο, στο νησί των Οθώνων, υπάρχει ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής που ονομάζεται «Χωριό» και αποτελεί τον έναν από τους πιο σημαντικούς οικισμούς του νησιού.  Το μέρος αυτό έχει μια ασυνήθιστη ιδιαιτερότητα, καθώς είναι το μόνο μέρος της χώρας όπου όλοι οι κάτοικοι έχουν το ίδιο όνομα.

Οι πρώτοι κάτοικοι του εν λόγω νησιού, είχαν έρθει από την Ήπειρο και αποφάσισαν να χτίσουν τα σπίτια τους στην περιοχή που είναι σήμερα το «Χωριό», καθώς η τοποθεσία ήταν για να μπορούν να βλέπουν στη θάλασσα, χωρίς όμως να μπορούν να τους δουν μέσα από εκείνη.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι κάτοικοι επεκτάθηκαν και σ’ άλλα τμήματα του νησιού, δημιουργώντας νέους οικισμούς. Βέβαια, όλοι τους κράτησαν το ίδιο επώνυμο, «Κατέχης», το οποίο προέρχεται από τη λέξη «κατοχή» και αφορούσε στην έννοια ότι οι ίδιοι ήταν οι πρώτοι που «κατείχαν» τον συγκεκριμένο τόπο.  Η παράδοση με το επώνυμο αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και ο κόσμος χρησιμοποιεί ένα τοπικό προσωνύμιο ώστε να ξεχωρίζει ο ένας τον άλλον.

Από άποψη αισθητικής, το χωριό χαρακτηρίζεται από την Ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, καθώς κυριαρχούν οι πέτρες και τα κεραμίδια στα σπίτια και τους δρόμους.  Το «Χωριό» έχει επίσης εξαιρετική θέα στο πέλαγος και μια βόλτα στους λιθόστρωτους δρόμους του θα σας μαγέψει.

 

 

Πηγή: e-radio.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close